En 6-årig pojke skickas till domstol för att ha begått ett "fruktansvärt" brott - han plockade blommor från en äng - TittaPaVideon.se
x
En 6-årig pojke skickas till domstol…
Rekordkatter - 17 exempel på katter i storlek extra large som inte inser hur mycket plats de tar upp Hon säger upp sig för att hon ska organisera sitt bröllop, men ber sin pojkvän hitta ett andra jobb

En 6-årig pojke skickas till domstol för att ha begått ett "fruktansvärt" brott - han plockade blommor från en äng

08 Maj 2021 • Av sofia
1.330
Advertisement

Det finns berättelser från hela världen som för sitt absurda och osannolika innehåll ger upphov till stark debatt. Det vi ska prata om idag är förmodligen en av de nyheterna. En 6-årig pojke anklagades och skickades till domstol för att ha begått ett "fruktansvärt" brott... att ha plockat en blomma! Du läste rätt, den anklagade unga mannen skulle helt enkelt ha plockat en tulpan på ängen nära sin busshållplats, medan han tålmodigt hade väntat på att bussen skulle komma. Den enskilda incidenten inträffade i North Carolina i USA och belyser ett problem som har belastat den här staten under lång tid, nämligen det faktum att även minderåriga kan åtalas i domstol. En berättelse som med sin spridning försöker få människor att reflektera över problemen med det här landets rättssystem.

image: Libreshot

Hur är det möjligt att en sexåring lagligen hålls ansvarig för ett påstått brott? North Carolina har tyvärr det negativa rekordet för den lägsta minimiåldern i världen för att komma in i det ungdomliga rättsväsendet och den här historien visar tydligt systemets brister. Kan ett barn som fortfarande tror på jultomten tvingas försvara sig inför en domare? Svaret på den frågan är tyvärr ja. Barnets advokat, Julie Boyer, bekräftade att barnet inte hade någon aning om vad som hände och att det enda hon kunde göra för att distrahera honom var att ge honom en målarbok. Naturligtvis avfärdade domaren omedelbart ärendet så snart han förstod vad det fruktansvärda brottet var och hur gammal den anklagade var.

Jay Corpening, domare vid huvuddomstolsen i New Hanover County, upprepade behovet av att höja åldersgränsen till minst 14 år: "Kan vi verkligen tillåta barn som tror på jultomten, påskharen och tandfen, att möta dessa viktiga livsval? Jag tror att svaret faktiskt är nej. Att godkänna lagstiftning som denna kan ha stor inverkan på våra barn."

En berättelse som får dig att le - ett bittert leende - på vilket sätt du än berättar den. En 6-årig pojke skickades till domstol för att svara för sin "fruktansvärda" handling, nämligen att ha plockat upp en tulpan.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack