Ett mycket fattigt par tvingas bo i kloakerna sedan mer än 22 år tillbaka: "Vi har allt det vi behöver"

av sofia

27 April 2021

Ett mycket fattigt par tvingas bo i kloakerna sedan mer än 22 år tillbaka: "Vi har allt det vi behöver"
Advertisement

Om en mans hus är hans slott och om huset är där hans hjärta bor, kan man verkligen säga att Miguel Restrepo och Maria Garcia har hittat ett på sitt eget sätt. Paret, som båda är före detta narkotikamissbrukare, hade inget annat alternativ än att och bo under jorden i en avloppsledning. Tyvärr är de inte de enda människorna i världen som har hittat tillflykt på en sådan smutsig och farlig plats som är mycket olämplig för en människa att leva på, men ändå har paret lyckats överleva i detta tillstånd i mer än 22 år. Hur är det möjligt att bo i ett hus där ingången är en avloppsbrunn? Det verkar kanske omöjligt att föreställa sig men parets bilder visar oss på ett brutalt sätt en sorglig verklighet.

via Huffpost

Youtube / Global Tv

Youtube / Global Tv

För att vara ärlig upplever inte Maria och Miguel att de har otur och de skulle aldrig drömma om att lämna sitt hem, trots att det utifrån sett verkar nästan omöjligt för någon att överleva i en avloppsledning. Paret, som vid fotoreportaget var cirka 61 år gamla, har bott tillsammans i detta utrymme i mer än 22 år och fortsätter att leva där som om det vore normalt. Paret är mycket känt i staden Medellín i Colombia. Här har Miguel och Maria förvandlat ett underjordiskt utrymme på 1,4 meter gånger 3 meter och nästan 2 meter djupt till sitt lilla hem. Där inne finns allt det de behöver: en TV, en spis, en madrass som de kan sova på...

Advertisement
Youtube / Global Tv

Youtube / Global Tv

I hemmet har de till och med en liten svart hund, som heter Blackie, som vaktar deras "hem" och muntrar upp dem med sitt sällskap. Deras underjordiska hem ligger långt ifrån stadens liv och rörelse, runt omkring sig har de ett grönt område där de kan odla lite grönsaker och till och med ställa upp en julgran i december. Även om paret har erbjudits ett mer hälsosamt och stabilt boende än avloppet, försäkrade Miguel alla att han föredrar att leva så här. Annars skulle han behöva oroa sig för att betala skatt och hitta ett fast jobb, vilket är mycket svårt i hans ålder och med hans hälsotillstånd. Han och Maria säger att de är glada över att ha det viktigaste de behöver runt omkring sig.

Youtube / Global Tv

Youtube / Global Tv

Deras "grannar" stöttar dem mer än gärna eftersom Miguel och Maria alltid försöker hjälpa alla de som bor i deras lilla samhälle. Alla känner dem och vet vilken situation de befinner sig i och även om de tackar nej till konkret hjälp kvarstår det faktum att varje människa bör ha rätt till ett hem och det där Maria och Miguel bor kan knappast betraktas som ett sådant.

Youtube / Global Tv

Youtube / Global Tv

Advertisement