Hennes 5-åriga son vägrar städa sitt rum så mamman lägger alla hans leksaker i soppåsar

av sofia

26 April 2021

Hennes 5-åriga son vägrar städa sitt rum så mamman lägger alla hans leksaker i soppåsar
Advertisement

Straffen och de olika pedagogiska lösningarna som föräldrar använder med sina barn har alltid gett upphov till stark debatt, eftersom det inte finns någon "gyllene regel" att följa för att inte göra misstag. Tyvärr eller lyckligtvis, i det svåra "jobbet" med föräldraskap gör man ofta fel och på ganska många sätt. Varje mamma och pappa i denna värld oroar sig för sina barns uppfostran och undrar om de är på rätt väg eller om sonen eller dottern en dag kommer att växa upp till att bli en respektlös människa. Som redan nämnts tidigare är det inte något som man kan veta innan, men du kan garanterat försöka agera med sunt förnuft och försöka förmedla all din kärlek och lite disciplin redan från tidig ålder. En mamma fick delade åsikter angående en av hennes lösningar på ett problem i hemmet, men hon verkar inte ha ångrat det beslut hon fattade.

via TikTok / tabathamarie

TikTok / tabathamarie

TikTok / tabathamarie

Kvinnan som kallar sig "tabathamarie", på den sociala plattformen TikTok, publicerade en video där hon förklarade att hennes 5-åriga son vägrade städa sitt rum. Hans mamma hade sagt till honom i två dagar i rad att städa i rummet och samla ihop alla leksaker som låg utspridda på golvet, men trots denna begäran, fortsatte han att svara: "Nej mamma, du får städa!". I mammans huvud dök genast en idé upp: "Jasså? Tja, då gör jag det mer än gärna!". Så utan någon form av förvarning städade mamman sin sons rum på ett sätt som barnet inte förväntade sig alls. Kvinnan samlade faktiskt ihop alla leksaker som låg utspridda i rummet och lade dem i soppåsar. "Dessa är redo att kastas" skrev hon i videon som hon själv publicerade.

Advertisement
TikTok / tabathamarie

TikTok / tabathamarie

"Jag är ledsen för hans besvikna ansiktsuttryck" förklarade mamman, "men jag har inte råd att uppfostra respektlösa barn." I videon kan man även läsa uppmaningar som: "Om stökar till det måste du städa efter dig. Om du ser mamma kämpa, hjälp henne! Sitt inte bara där och låt din mamma göra allt åt dig." Trots att de är ledsna nu vet denna mamma mycket väl att hennes barn snart kommer att lära sig vad respekt, ansvar och värdet av saker betyder.

Sedan videon publicerades har många användare interagerat i kommentarerna och uttryckt sina åsikter om saken. Många av dem höll med mamman i hennes val, medan andra ansåg att barnet, av leksakerna på golvet att döma, var för litet för att förstå vad det betyder att ta ansvar och innebörden av hennes ord.

TikTok / tabathamarie

TikTok / tabathamarie

Efter alla oväntade kommentarer ville mamman lugna alla och avslöjade att i verkligheten låg hennes sons leksaker dolda i källaren och att hennes metod helt enkelt var en metod för att lära honom att "inte vara respektlös mot en kvinna på något sätt".

Vad tycker du?

Advertisement