Den 5-åriga autistiska dottern säger sitt första ord någonsin - mamman bryter ut i tårar - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Den 5-åriga autistiska dottern säger…
Mamman ser sin sons förstörda händer och blir rörd - han arbetar som mekaniker för att hjälpa sin familj Fyra systrar är gravida samtidigt och kommer att föda barn med bara några månaders avstånd

Den 5-åriga autistiska dottern säger sitt första ord någonsin - mamman bryter ut i tårar

04 April 2021 • Av sofia
2.080
Advertisement

Ett barns första ord är viktiga och föräldrar blir ofta mycket stolta när de hör sitt barn säga "mamma" eller "pappa" för första gången. Föräldrar till barn med icke-verbal autism vet dock redan att deras barn antagligen aldrig kommer att prata och följaktligen lär sig många mammor och pappor att leva med tanken på att aldrig få höra dessa söta ord. Detta kan vara anledningen till att Briana Blankenship bröt ut i tårar när hon stod i kö med bilen vid en McDonalds drive-in och väntade på sin tur. Hennes femåriga dotter Taylor sa ordet "mamma" för första gången. Det var hennes första ord någonsin trots att läkarna hade försäkrat Briana att den lilla flickan aldrig skulle tala på grund av att hon led av störningar inom autismspektrumet.

Briana Blankenship satt i bilen med sin dotter Taylor som satt i baksätet när hon stod i kö för att beställa mat från McDonalds och hörde sitt barn prata för första gången. "Ma-ma", säger den lilla flickan i en slags sång och Briana kan inte tro det: "Mamma! Bra älskling!" Taylor fnissar glatt när hon inser att hennes mamma blir glad varje gång hon hör henne uttala det magiska ordet.

Briana, som mamma till ett icke-verbalt autistiskt barn, gör allt hon kan tillsammans med sin man för att ge dottern alla möjliga och tänkbara typer av stimuli för att hjälpa henne i språkutvecklingen. I skolan har de speciella program och tar henne regelbundet till gymnastik, en aktivitet som har gjort det möjligt för henne att sluta gå på tå, en tendens som många autistiska barn har.

"Miraklet" ägde rum när Briana skjutsade sin dotter till en gymnastiklektion: "Vi var sena och Taylor skulle fortfarande äta, så jag bestämde mig för att stanna vid närmsta drive-in för att köpa något åt henne som jag visste att hon faktiskt skulle äta. Vi äter sällan på snabbmatsrestauranger och när hon insåg att hon skulle få sin favoritmat, pommes frites, började hon bli spänd och fnissade i baksätet. Det var då jag hörde henne säga det. Jag vände på huvudet och frågade henne: "Sa du just mamma?" Och hon tittade på mig och sa det igen." Det var då Briana i tårar tog sin mobiltelefon och filmade den rörande scenen. När det var hennes tur att beställa var hennes ögon så fulla av tårar att hon knappt kunde se kassan. Hon hittade inga ord för sin glädje: hennes dotter hade talat för första gången!

Innan gymnastiklektionen hann Briana bara ringa sin man och sin mamma för att ge dem de goda nyheterna. Så utan att slösa någon tid publicerade hon den underbara videon på sin facebooksida och taggade hela sin familj. Det säger sig självt att hennes video har blivit viral och att många människor som lever i liknande situationer har kontaktat henne och är mycket glada för hennes skull och fulla av hopp för sina egna barns framtid.

Advertisement

Det här är videon där Tyler säger "mamma" för första gången:

I am ugly crying in the McDonald's parking lot and the employees probably think I'm crazy. In the drive thru I suddenly heard Taylor say MAMA. For those of you that don't know. Taylor is 5 and has nonverbal autism. She has NEVER said a word.EVER. As soon as she said it I grabbed my phone and started recording. I'm pretty sure I held up the drive thru line but there was no way I wasn't getting proof of this. I can't explain how unbelievably grateful and ecstatic I am right now. #AutismAwareness #BigWin *Edit* I need to add here that I own the rights to this video.

Pubblicato da Briana Blankenship su Lunedì 30 aprile 2018

En scen som förmedlar lycka och hopp!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack