En hemlös gråter av glädje när han får reda på att de samlat in 17.000 dollar för att kunna ge honom ett tak över huvudet - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En hemlös gråter av glädje när han…
7 yrken från förr som inte längre existerar på grund av de framsteg vi har gjort Lämna dem inte ensamma - 16 barn som

En hemlös gråter av glädje när han får reda på att de samlat in 17.000 dollar för att kunna ge honom ett tak över huvudet

06 April 2021 • Av sofia
522
Advertisement

Ibland räcker det med mindre än man tror för att förändra en människas liv. Vi kommer aldrig att kunna lösa problemet med fattigdom och hemlöshet i stora städer på egen hand, men om vi arbetar tillsammans kan vi göra stor skillnad på sikt. Phillip Vu är en 24-årig man från Kalifornien som, så vitt vi vet, kunde ha fortsatt sitt bekväma liv och levt utan att nödvändigtvis behöva oroa sig för de problem som plågar världen. En dag mötte han dock Mike, en 46-årig hemlös man och plötsligt insåg han att han kunde förändra den mannens liv till det bättre. Vid den tidpunkten dröjde det inte länge innan han utförde en vänlig handling som gav den mannen tillräckligt med pengar för att kunna slippa sova på gatan. 

Philip var ute och körde och stannade vid trafikljuset när Mike plöstligt närmade sig honom och erbjöd sig att rengöra bilens fönster och speglar. Pojken kommer ihåg att han på ett vänligt sätt tackat nej till den tjänsten men kort därefter återvände han till samma plats för att erbjuda den hemlösa mannen en smörgås. Det var så de två träffades och en ovanlig och vacker vänskap föddes. Philip är en kille som använder sociala medier mycket och under flera månader publicerade han sina samtal med Mike på TikTok. Mannens historia rörde honom djupt. Mike förlorade sin far när han var mycket ung och tyvärr förlorade han all kontakt med de andra medlemmarna i sin familj med tidens gång.

Han har även suttit i fängelse, men av okända orsaker. Förmodligen är mannen inte särskilt stolt över det och har beslutat att inte dela den delen av sitt liv som han har lagt bakom sig.

De inspelade konversationerna mellan Philip och Mike fick mycket uppmärksamhet på sociala medier - mycket mer än Philip kunde ha föreställt sig! Tack vare dessa videor hade miljontals användare hört dem prata i bilen och fick höra Mikes berättelse. Det var inte svårt att be om stöd i form av en donation och på bara två dagar samlade Philip in cirka 10 000 dollar tack vare en insamlingssida som skapades speciellt för Mike - pengar som snart multiplicerades tills de lyckades nå den siffran de hade hoppats på, 17 000 dollar!

Advertisement

När Philip gav Mike kuvertet med de insamlade pengarna, brast mannen ut i tårar: ”Herregud, vad gör du?” Frågade han i chock. Mike hade inga chanser att förändra sitt liv till det bättre, men lyckligtvis träffade han en ung man som Philip på sin vandring genom livet, som bestämde sig för att inte ignorera honom.

Mike försöker för närvarande få sitt födelsebevis och personnummer. Han har ansökt om en bostad för långinkomsttagare och Phillip har även ordnat möten med finansiella rådgivare för att han ska få hjälp. Vi är övertygade om att detta är en ny start för Mike! Här kan du se videon där Philip donerar pengarna till Mike:

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack