En ensamstående mamma hoppar över lektionen för att ta hand om sin dotter - lärarens svar: "Ta med henne på lektionen nästa gång!"

av sofia

27 Mars 2021

En ensamstående mamma hoppar över lektionen för att ta hand om sin dotter - lärarens svar: "Ta med henne på lektionen nästa gång!"
Advertisement

Föreställ dig att vara en ensamstående, ung mamma som går på college och samtidigt försöker jobba extra för att kunna försörja både sig själv och sitt barn, allt utan någon hjälp från en partner. Hur skulle du hitta den tid som krävs för att fortsätta dina studier? Svaret kan vara enklare än vad du tror, speciellt när det finns någon som, på ett empatiskt och vänligt sätt, hjälper dig och säger att allt kommer att bli bra...

via Knox News

Advertisement
Morgan King/Twitter

Morgan King/Twitter

Det här är historien om Morgan King, en 21-årig flicka som studerar vid University of Tennessee, har en liten dotter som heter Korbyn och på kvällen arbetar som servitris för att tjäna extra pengar för att hennes lilla dotter inte ska behöva sakna någonting. Tyvärr är det ofta svårt för Morgan att få allt detta att gå ihop, att vara en toppstudent, en omtänksam mamma och en bra servitris är inte så lätt!

Av den anledningen, när hon tvingades missa en universitetslektion på grund av sina många åtaganden, skrev hon ett e-postmeddelande till sin lärare för att be om ursäkt, men hon hade aldrig kunnat förvänta sig ett så vänligt och empatiskt svar...

Advertisement
Morgan King/Twitter

Morgan King/Twitter

Professor Sally B. Hunters svar dröjde inte länge och det var så oväntat att Morgan inte kunde låta bli att dela det på sin twitter: "Hej Morgan, vi undrade vad som hade hänt med dig i klassen i morse. Ledsen att höra att du var tvungen att hoppa över lektion på grund av problem med din dotter, men nästa gång är du välkommen att ta med dig henne på lektionen. Jag skulle gärna hålla henne åt dig medan jag undervisar så att du kan följa med på lektionen och anteckna.

Jag jobbar på avdelningen för familjer och barn och det skulle vara väldigt konstigt om jag inte bjöd in ett litet barn på mina lektioner då och då. Jag menar allvar, ta med dig henne nästa gång om du behöver det. Hälsningar, Sally B. Hunter."

Morgan King/Twitter

Morgan King/Twitter

Lärarens ord rörde Morgan King djupt, som absolut inte förväntade sig att komma undan så lätt för sin plötsliga frånvaro och framförallt inte hade förväntat sig all denna förståelse och att hon skulle bli uppmuntrad att ta med sig lilla Korbyn till lektionen om hon inte kunde lämna bort henne nästa gång.

Att vara ensamstående mamma, student och servitris är inte precis någon dans på rosor, universitetsprofessorn visste detta mycket väl och kunde inte låta bli att försöka hjälpa den 21-åriga kvinnan. En riktig lektion i empati och medmänsklighet.

Tänk om alla lärare var så här!

Advertisement