En hemlös hittar 10.000 dollar på gatan och belönas med ett alldeles eget nytt hus

av sofia

24 Mars 2021

En hemlös hittar 10.000 dollar på gatan och belönas med ett alldeles eget nytt hus
Advertisement

I en tid som den vi lever i, där den ekonomiska krisen blir ett allt större problem och främst drabbar de mest fattiga människorna, de människor som inte har förmånen att ha ett tak över huvudet och fyra varma, trygga väggar, tillsammans med en kärleksfull familj. Det är de hemlösa, de till synes osynliga medborgarna som vi ofta inte ens tänker på, men som faktiskt har mycket rörande och värdiga historier att berätta. 

via CBS News

Advertisement
CBS News/YouTube

CBS News/YouTube

Detta är historien om hur en hemlös man vid namn Elmer Alvarez, en man som bor i staden New Haven i Connecticut, lyckades förändra sitt liv till det bättre genom en vänlig och mycket medmänsklig handling. Ännu ett bevis på att de goda gärningar vi gör i livet, förr eller senare, kommer tillbaka när vi minst förväntar oss det.

Elmer hade hittat en check på 10 000 dollar på gatan och istället för att behålla den och lösa in den bestämde han sig för att försöka spåra mottagaren av summan för att återlämna den förlorade checken...

Advertisement
CBS News/YouTube

CBS News/YouTube

Efter viss forskning lyckades den hemlösa mannen vid namn Elmer hitta Dr. Roberta Hoskie, en fastighetsmäklare och förklarade vad som hade hänt. Hon blev myckt chockad över berättelsen, för tills dess att hon gick med på att träffa Elmer hade hon inte ens märkt att checken hade fallit ur hennes plånbok. Den snälla hemlösa mannen gjort något mycket vänligt som hon sent skulle glömma...

Även Roberta hade när hon var yngre och var ensamstående mamma med ett barn att försörja levt i en mycket svår situation och ofta levt på gatan: "470 dollar i månaden, jag kommer aldrig att glömma det. Jag var tvungen att överleva på gatan med min son... "

CBS News/YouTube

CBS News/YouTube

Av den anledningen fattade Roberta Hoskie ett beslut som för alltid skulle förändra livet för den hemlösa mannen. Hon bestämde att hon skulle donera ett hus till Elmer för att tacka honom för allt han hade gjort för henne genom att återlämna hennes check på 10 000 dollar. Hon gav Elmer ett hus och anmälde honom till en kurs för att bli fastighetsmäklare precis som hon, så att mannen inom en snar framtid också kunde få ett jobb.

Detta är ännu en vacker historia som vittnar om att goda gärningar, de som kommer från hjärtat och vår vänlighet och solidaritet, inte går obemärkta förbi.

Bra gjort Elmer!

Advertisement