Hon blir dumpad av sin kille för att hon är "för tjock" men lyckas sedan gå ner mer än 60 kg på tre år

av sofia

28 Mars 2021

Hon blir dumpad av sin kille för att hon är "för tjock" men lyckas sedan gå ner mer än 60 kg på tre år
Advertisement

En sak som vi alla bör lära oss att göra, och som det moderna samhället verkligen inte hjälper oss med, är att undvika att döma andra människor efter deras utseende, speciellt när det handlar om vikt. Det är lätt att driva med människor som kanske är överviktiga utan att veta att de i sitt privatliv lider av detta problem och vill förändra sitt liv och bli bättre, även om det inte är så enkelt som det verkar. Att se bortom utseendet är en grundläggande övning i empati och vänlighet.

via Daily Mail UK

Advertisement

Detta är historien om Josie, en amerikansk tjej som bor i Los Angeles och just har fyllt 29. Denna tjej har alltid varit överviktig under sin barndom och tonåren och till och med nått en vikt på 135 kg. Tre år tidigare, i samband med nyår, "dumpades" Josie av sin pojkvän för att hon enligt honom hade blivit för fet.

En varningsklocka som istället för att få kvinnan att känna sig uppgiven fick henne att vilja försöka förbättra sitt utseende: "Något i mig sa "släpp det "och det var definitivt min vändpunkt.

Advertisement

Josie sa att hon under hela sin barndom och tonåren alltid hade levt med sina extra kilon men aldrig riktigt velat förändras: "Jag har alltid varit överviktig. Jag har alltid varit den tjocka flickan i skolan. Jag var den feta vännen. Jag har aldrig blivit bjuden till en skoldans. Jag fanns inte för dem ... "

Vad Josie gjorde var att gå till närmaste gym, anmäla sig och förlita sig på en personlig tränare som följde henne med både träning och en lämplig diet.

Tre år senare har Josie lyckats förändras helt, både på insidan och utsidan och känner sig mycket mer bekväm i sin kropp. Hon har gått ner mer än 63 kilo och är en ny kvinna, redo att möta livets utmaningar med större entusiasm och beslutsamhet: "Jag var tjejen som mitt ex inte ville ha... så jag blev den tjejen han aldrig kommer att kunna få!"

Nu har Josie öppnat en instagramsida där hon visar sin resa från att ha varit en överviktig tjej till en 29-årig kvinna som älskar träning, hälsosam kost och att vara i form och är mycket framgångsrik på nätet. Det finns många följare som inte gör något annat än att ge henne komplimanger för de mål hon uppnått. Till alla som följer henne säger den amerikanska tjejen följande ord: "Min resa för att gå ner i vikt började som en hämnd på mitt ex, men på vägen dit började jag inse att det inte handlade om honom. Det handlade om mig."

Josies vandring och personliga tillväxt är verkligen beundransvärd. Vi är ganska säkra på att hennes ex-pojkvän ångrar bittert att han dumpat henne för tre år sedan. 

Starkt jobbat Josie!

Advertisement