"Jag behöver ett jobb" En desperat kille ställer sig vid ett övergångställe med en skylt

av sofia

24 Mars 2021

"Jag behöver ett jobb" En desperat kille ställer sig vid ett övergångställe med en skylt
Advertisement

Det är svåra tider, mycket svåra för unga människor på väg in i arbetslivet. Den globala ekonomiska krisen har omslutit den konkurrenskraftiga arbetsvärlden i en tidsbubbla från vilken det kommer att vara mycket svårt att komma ut på kort tid. Det är därför unga människor som tillhör den nya generationen har svårt att förverkliga sina drömmar och tvingas flytta utomlands eller skicka ut hundratals CVn i väntan på att någon dörr ska öppnas...

via Concentrado Noticias

Advertisement
Moises Pereira/Facebook

Moises Pereira/Facebook

Detta är den rörande historien om Mikael Silva, en 18-årig pojke som bor i Brasilien, i regionen Pernambuco och som fortfarande inte har lyckats hitta ett fast jobb eller ens ett deltidsjobb eller underbetalt jobb, trots det faktum att han genom åren har skickat ut många CVn. Sedan 2018 då Mikael tog examen från gymnasiet, har han provat alla tänkbara vägar, men ingenting har fungerat.

Av den anledningen fattade han ett beslut som skulle ha lett honom till att prova en sista utväg, en ganska kreativ och originell sådan som gjorde att han hamnade på sociala medier, där hans bilder och hans historia delades av många människor..

Advertisement
Moises Pereira/Facebook

Moises Pereira/Facebook

Mikael sa: "Jag förstår att många människor har berörts av mitt mod, men jag trodde inte att det skulle få så mycket uppmärksamhet!" Vad den här killen gjorde var att skriva sina två telefonnummer på en stor vit skylt dit alla de som var intresserade kunde ringa för att ordna en arbetsintervju, tillsammans med en rörande mening: "Jag behöver ett jobb, jag vet inte vad jag ska ta mig till."

Till en början ställde sig den brasilianska pojken mitt på en traffikerad gata i staden Nassau, sedan vid ett vägskäl med ett trafikljus där många bilar kunde ha sett Mikaels skylt med hans desperata rop på hjälp...

Moises Pereira/Facebook

Moises Pereira/Facebook

Till slut blev ägaren till en närliggande pizzeria mycket imponerad av pojkens skylt, och därför bestämde han sig för att kontakta honom på ett av de två telefonnummer som Mikael hade skrivit. Sedan bokade de in en anställningsintervju och nu har den 18-åriga brasilianska pojken blivit anställtd som servitör!

Som Mikael själv berättar är han just nu upptagen med att hjälpa sin mamma med utgifterna i hemmet och drömmer om ett liv där han hittar ett bra jobb utomlands, men för tillfället är han mer än lycklig över att han kommer att få ett jobb som gör att han kan lägga undan pengar och äntligen nå sina mål!

Advertisement