På DNA-testet förstår man inte vem som är pappan - 2 tvillingar betalar underhåll för samma flicka

av sofia

20 Mars 2021

På DNA-testet förstår man inte vem som är pappan - 2 tvillingar betalar underhåll för samma flicka
Advertisement

Föreställ dig att vara i samma situation som kvinnan som är huvudperson i den här otroliga historien: ​​5 år tidigare hade hon träffat en man som hon hade gått ut med ett tag, hon hade blivit kär i honom och till slut hade hon blivit gravid med hans dotter. Allt verkade vara perfekt, tills han avslöjade att han hade en tvillingbror, som han aldrig hade presenterat för henne. En perfekt ursäkt för att förneka faderskapet till barnet och ett mål som hamnade direkt i domstol och som skakade hela Brasilien, där den här historien som verkar tagen ur en film ägde rum...

via The Guardian

Advertisement
Wikimedia/Not The Actual Photo

Wikimedia/Not The Actual Photo

Historien ägde rum i Cachoeira Alta, en liten by på landet i Brasilien, och det verkar som om dessa två tvillingbröder tidigare hade utnyttjat sin likhet (de är identiska tvillingar i alla avseenden, även när det gäller deras DNA) när de gick ut med kvinnor och ofta lurade dem angående deras identitet. Kvinnorna visste inte om de hade gått ut med den ena eller den andra?

Mamman till barnet som föddes år 2017 hade börjat misstänka något när mannen på en dejt ett år tidigare hade dykt upp med en gul motorcykel som tillhörde hans bror. Hon började då fundera över vad som skulle hända ifall det inte var mannen som hon trodde som var pappan till hennes dotter och istället hans tvillingbror?

Advertisement
Wikimedia/Not The Actual Photo

Wikimedia/Not The Actual Photo

Ett mål som hamnade i domstol, där domaren begärde ett DNA-test för att avgöra vem av de två som var den biologiska pappan till flickan som föddes år 2017, synd bara att ingen av de två bröderna ville kännas vid barnet och att testet, som gav ett positivt resultat, inte kunde fastställa vilken av de två bröderna som var den biologiska fadern. Eftersom de är identiska tvillingar har de samma DNA till 99,9%.

Domaren, som inte hade bevis för vem som var pappan, bestämde att båda tvillingarna var tvugna attt betala 30 procent av mammans minimilön, cirka 76,88 dollar, och att de även var tvugna att dela lika på utgifter för tandvård, kläder och utbildning för barnet som nu är över 5 år. 

Är detta en rättvis dom enligt din åsikt? Vad tycker du om den här otroliga historien?

Advertisement