"Ouppfostrade barn? Sluta dalta med dem!" en lärare skäller på föräldrarna till några respektlösa elever

av sofia

20 Mars 2021

"Ouppfostrade barn? Sluta dalta med dem!" en lärare skäller på föräldrarna till några respektlösa elever
Advertisement

Barnens uppfostran börjar i hemmet och formas även till en viss del i skolan. Rollen som en mamma eller pappa har är dock avgörande när det gäller ansvar. Det är de som har plikten att undervisa sina barn om disciplin och respekt för andra människor. När dessa element saknas, tvingas vi hantera barn utan några riktilinjer eller moraliska gränser, barn som inte tvekar med att vara oförskämda mot främlingar och som i stället för att visa respekt bemöter livet med en obehaglig likgiltighet, om inte arrogans. Julia Marburger, en föredetta gymnasielärare, ville apropå detta förklara varför hon tyvärr bestämde sig för att ge upp sitt jobb som lärare.

via Apost

Advertisement
Good Morning America/Youtube

Good Morning America/Youtube

Julia Marburger undervisade en sjätte klass på Cedar Creek Intermediate School i Texas fram till för några år sedan innan hon gav upp sin karriär. Den föredetta läraren ville förklara orsakerna som ledde till att hon i slutändan hade fattat detta sorgliga beslut och det var att barnen gjorde hennes lektioner till ett helvete. Julia var inte på något sätt en "mesig" lärare, som inte kunde hantera sin klass ordentligt, utan det handlade snarare om ett gäng respektlösa och okontrollerbara tonåringar, som bokstavligen förstörde föremål i klassrummet och inte slutförde de uppgifter som läraren tilldelade dem. Kvinnan publicerade till och med några foton på facebook som bevis på vad de ställde till med i klassrummet med allt från tuggummi på fönsterbrädorna till förstörda hyllor och trasiga böcker osv.
 
 

Advertisement

Orsaken bakom detta respektlösa beteende? Föräldrarna!

Orsaken bakom detta respektlösa beteende? Föräldrarna!

Julie Davis Marburger/Facebook

En helt oacceptabel situation, särskilt eftersom skolans budget inte täckte inköpet av skolmaterial och Julia var tvungen att betala för många av de saker som behövdes i klassrummet ur egen ficka. Droppen för henne under hennes långa arbetserfarenhet var en specifik episod där en förälder talade till henne på ett mycket respektlöst sätt i elevens närvaro. Sammanfattningsvis hade en mamma blivit arg på henne eftersom hennes son hölls ansvarig för sitt dåliga beteende. Vid det tillfället tillrättavisades till och med läraren av föräldern framför eleven.

Julie Davis Marburger/Facebook

Julie Davis Marburger/Facebook

varför är ungdomar så respektlösa? Enkelt: eftersom deras föräldrar i första hand är oförskämda! Julia hävdar att föräldrar inte ständigt bör rättfärdiga sina barn eller dalta med dem när det är tydligt att de har fel. Att bygga upp denna dynamik innebär att man även bidrar till att skapa en grupp människor som är totalt respektlösa, själviska och okunniga. För Julia ledde all denna ilska och frustration som hon byggt upp under åren i klassrummet till att hon kände sig tvungen att ge upp sin lärarkarriär, men det betyder inte att alla lärare måste ge upp.

Hur mycket av detta tycker du är föräldrarnas ansvar? Och hur övergripande bör skolans roll vara? Skriv och berätta din åsikt i kommentarerna!

Advertisement