En mobbad pojke får stöd från en grupp motorcyklister: "Skolan bör vara en trygg plats för alla barn" - TittaPaVideon.se
x
En mobbad pojke får stöd från en…
En fattig mormor med hälsoproblem ber om hjälp för att ta hand om sina 7 barnbarn som inte har något att äta

En mobbad pojke får stöd från en grupp motorcyklister: "Skolan bör vara en trygg plats för alla barn"

21 Mars 2021 • Av sofia
1.193
Advertisement

Mobbning är tyvärr ett mycket utbrett fenomen bland ungdomar, särskilt i skolor, som fortsätter att spridas som en löpeld även bland de allra yngsta. Trots de många årliga kampanjerna som genomförs för att öka medvetenheten över hela världen är detta ett fenomen som inte verkar kunna utrotas. Förmodligen beror detta på det faktum att för att bekämpa okunnighet är det nödvändigt att agera vid problemets grund, det vill säga familjen och skolan. Skolan kan vara ett sätt att nå fram till familjen, men ofta blir det helt enkelt en otrygg plats där mobbare tillåts att härska över de "svaga". Xander Rose retades ofta av sina klasskamrater och det hade gått så långt att han inte längre ville gå till skolan.


Den här pojken utsattes för elaka kommentarer av rasistisk och sexuell bakgrund från andra elever, vilket gjorde honom så pass upprörd att han började stänga in sig i sig sjäv. Några av dessa förolämpande kommentarer handlade om hans hudfärg - de andra barnen retade honom för att han hade mörkare hudfärg än dem. Pojkens efternamn, Rose, blev också en ursäkt för att retas. Rose betyder ju "ros", en blomma som vanligtvis associeras med tjejer. Är det möjligt att det fortfarande finns familjer år 2021 som inte lyckas lära sina barn att respektera andra?

Xanders mamma, efter att ha fått höra om attackerna mot sin son, vände sig till skolan för att försöka stoppa mobbningen, men uppnådde inte de resultat hon skulle ha velat ha. I det här fallet ingrep inte skolan tillräckligt mycket för att stoppa mobbningen i klassrummen, så mamman vände sig faktiskt till polisen. Hon fick ingen konkret hjälp därifrån heller så vad skulle hon göra? Plötsligt fick hon en något konstig idé, men men som trots allt kanske kunde fungera. Med beslutsamhet tog Xanders mamma kontakt  en grupp motorcyklister från sin hemstad. Historien om hennes son spred sig bland motorcyklisterna, som omedelbart bestämde sig för att följa med honom till skolan för att lära  mobbarna en läxa.
 
 
 
 
Advertisement

Motorcyklister är inte exakt den kategori av människor som samhället ser väl på. Det finns många fördomar mot dem och av den anledningen vet de ofta exakt vad det innebär att bli diskriminerade. Snart samlades motorcyklister från hela staden för att visa Xander sitt stöd och sända ut ett oerhört viktigt budskap, nämligen att skolan bör vara en säker plats för alla! Kan du föreställa dig mobbarnas ansikte när de såg alla dessa motorcyklister som eskorterade Xander till skolan?

Deras gest gick inte obemärkt förbi och Xanders berättelse lär oss att vi alltid bör lyssna på våra barn. Tyvärr finns det många andra fall där barn och småbarn, blir offer för mobbning, och inte får något stöd. Vi hoppas att allt detta kan vara ett exempel för alla, föräldrar och skola i första hand.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack