Han retar en fattig flicka så hans moster tvingar honom att jobba som gatuförsäljare under några timmar

av sofia

29 Mars 2021

Han retar en fattig flicka så hans moster tvingar honom att jobba som gatuförsäljare under några timmar
Advertisement

När vi får barn måste vi vara mycket försiktiga med den uppfostran vi ger dem som föräldrar och hur dessa värderingar vi lär dem tas emot och används i praktiken i vardagen. Vad händer om våra barn följer någon annans dåliga exempel utanför hemmet, till exempel deras skolkamraters? Vi måste alltid vara vaksamma och se till att våra barn inte gör elaka saker eller mobbar andra barn, särskilt i skolan.

via Upscol

Advertisement
Pàginas Alternas/Facebook

Pàginas Alternas/Facebook

Bilderna som har spridits på nätet och som har gett upphov till stark debatt har som huvudperson ett barn vars namn vi inte känner till och som inte kan vara mer än tio år gammalt. Pojken bor i San Luis Rio Colorado i Sonora-regionen i Mexiko och enligt vad hans moster Maria Marquez berättar hade han tillsammans med några av sina vänner retat en jämnårig flicka som tvingades samla plastflaskor och sedan sälja dem på vägen för att hennes familj hade en mycket låg inkomst och hade svårt att försörja sig.

Pojken insåg antagligen inte ens den hänsynslösa gesten som han gjorde när han retade den stackars flickan, men detta betydde dock inte att han inte behövde lära sig en hård läxa. Av denna anledning bestämde sin hans moster, Maria Marquez, att hennes systerson under några timmar skulle få uppleva det som det hånade barnet tvingades uppleva varje dag...

Advertisement
Pàginas Alternas/Facebook

Pàginas Alternas/Facebook

Mostern tog en skylt och fäste den på sin systerson så att han kunde ha den på sig under dagen med frasen "Jag säljer tuggummi för att jag förödmjukade ett fattigt barn". Pojken gick sedan runt i sitt område och försökte sälja tuggummi och därmed tjäna lite pengar. En inte alltför hård läxa, men en som såg till att systersonen åtminstone för en stund fick prova på det hårda arbete som den lilla flickan var tvungen att göra varje dag, för att sedan kanske återvända hem till sin fattiga familj som varken har råd med mat eller vatten...

En lektion som vi är säkra på att detta mexikanska barn kommer att minnas för alltid, och vi är minst lika säkra på att han nästa gång tänker efter en extra gång innan han retar en mindre lyckligt lottad tjej i sin egen ålder!

Advertisement