Vid 50-års ålder vill han varken jobba eller flytta hemifrån så mamman ber en domare om hjälp med sonen

av sofia

19 Mars 2021

Vid 50-års ålder vill han varken jobba eller flytta hemifrån så mamman ber en domare om hjälp med sonen
Advertisement

Vad skulle du göra om ditt barn fortsatte bo hemma upp till 50-års ålder? Naturligtvis gör den ekonomiska krisen att det blir svårt för vissa människor att hitta ett välbetalt jobb som ger stabilitet och den konkreta möjligheten att bygga upp ett självständigt liv. Men det finns även människor som utnyttjar sina föräldrars välbefinnande och stabilitet och föredrar att bo kvar hemma hos dem utan behöva betala några extra kostnader och utan alltför mycket ansvar.

via Fanpage

Advertisement
Tanguy/Téléma

Tanguy/Téléma

Denna absurda historia äger rum i Turin i Italien, och den berättas av mamman till en son som vid 50-års ålder vägrar lämna hemmet. I en sådan situation kan man förvänta sig att mannen åtminstone hjälper till hemma på något sätt, hjälper till att betala räkningarna och har ett stabilt jobb, men inte ens det...

Kvinnan, som kände sig helt utmattad av situationen, klarade det inte längre och bestämde sig för att begära att han flyttade ut, först genom att kontakta polisen, sedan åklagaren. Hon sökte desperat hjälp med att få ut sitt barn ur huset: "Hjälp mig att få honom att flytta ut, jag vill leva ett fridfullt liv!"

Advertisement
David Pritchard/Flickr

David Pritchard/Flickr

Kvinnan berättar: "Jag erbjöd honom till och med pengar, 300 eller 400 euro i månaden för att han skulle flytta ut, men han accepterade inte mitt erbjudande. Han säger att han mår bra hemma [...] Han använder inte droger, han dricker inte alkohol, han beter sig inte illa mot mig inte men han vill inte heller lyssna på mig. Han håller sitt rum rent, men hjälper inte till med något annat i hushållsarbetet. Han är en latmask, men han är nästan 50 år gammal och jag kan inte försörja honom för alltid!"
 
Kort sagt verkar det som om mamman och pappan hade haft det mycket svårt att "bli av" med sin son, eftersom han tidigare, som hans mamma berättar, brukade ställa till med något när hon bad honom hitta ett jobb och börja leva ett självständigt liv: "När jag bad honom göra något gjorde han något för att provocera oss, porttelefonen gick sönder, det uppstod någon skada på min bil osv. Han sa att det var hans vänner men jag visste att det var han!"
 
Lyckligtvis har domstolen i Turin gått med på att hjälpa den desperata mamman tack vare ett oväntat beslut från domaren. Vad kommer det att bli av den här 50-åriga lata mannen nu?
 
 
 

Advertisement