En mamma tvingar sin veganska dotter att laga kött som straff för att ha slösat mat i hemmet

av sofia

20 Mars 2021

En mamma tvingar sin veganska dotter att laga kött som straff för att ha slösat mat i hemmet
Advertisement

Den eviga diskussionen om huruvida det är rätt att välja en vegansk, vegetariansk eller så kallad "köttbaserad" kosthållning, delar upp världen i olika och ibland mycket aggressiva fraktioner. Det finns de som försvarar sitt val att leva ett liv med totalt förbud av konsumtion av animaliskt kött eller till och med produkter som härrör från djuren, de som istället attackerar detta beslut hårt genom att försvara konsumtionen av kött och de proteiner som härrör från det.

via AITA/Reddit

Advertisement
SnappyGoat/Not The Actual Photo

SnappyGoat/Not The Actual Photo

Utöver de delade åsikterna om detta känsliga ämne finns det många absurda historier man får höra eller läsa om ämnet och den som vi vill dela idag är en av dessa. I en diskussionsgrupp på reddit berättar en mamma om sin personliga upplevelse med sin 14-åriga dotter. Dottern är vegan, medan hennes familjemedlemmar även äter kött, men inte alltför ofta. Även om dottern länge har försökt övertala sin mamma, pappa och bror om att sluta äta kött, hade de svarat att det inte fanns något behov av att tvinga någon.

En helg hade mamman lagat grillad paprika varav hon hade serverat en del med kött för dem som ville ha det, medan hon för sin dotter hade lagat en helt vegansk maträtt. Köttet som blev över hade hon lagt i kylen för att inte slösa bort det och för att kunna laga det de följande dagarna. Hennes dotter hade många klagomål angående detta, för inte bara sa hon att lukten av kött i kylen gjorde henne illamående, utan sa också att hon blivit tvungen att kasta den veganska maten som blivit kvar "eftersom den var indränkt i doften av tillagat kött."

Advertisement
Flickr/Not The Actual Photo

Flickr/Not The Actual Photo

Mamman blev mycket upprörd och som straff skickade hon sin dotter till mataffären för att köpa de ingredienser som saknades och tvingade sin dotter att tillaga det kött som blivit över: "Hon bönade och bad, men jag behöll min ståndpunkt. Till slut gjorde hon som jag sa. När hon lagat färdigt maten, sa jag till henne att slöseri av mat inte var något att bråka om eller klaga över."

På reddit bad denna mamma andra människor om råd, av rädsla för att ha gett sin dotter ett för hårt straff, men många har dock ställt sig på kvinnans sida, övertygade om att alla typer av matsvinn är oacceptabelt, vare sig man är vegan eller inte.

Vad tycker du om denna mammas straff?

Advertisement