Hon hittar en vattenflaska på motorhuven till sin bil och upptäcker att det är en taktik för att kidnappa folk

av sofia

17 Mars 2021

Hon hittar en vattenflaska på motorhuven till sin bil och upptäcker att det är en taktik för att kidnappa folk
Advertisement

Var mycket, mycket uppmärksam på okända personer som närmar sig dig och ställer olämpliga frågor eller kommer med konstiga förslag, särskilt om du är kvinna och promenerar ensam. Trakasserier, eller till och med risken för att bli kidnappad lurar runt hörnet och det finns många mindre uppenbara tecken som dock kan vara tecken på att en person befinner sig just där för att göra något hemskt. Ett mindre uppenbart tecken är exemplevis en flaska vatten på bilens motorhuv.

via The Sun UK

Advertisement
haleywestco/TikTok

haleywestco/TikTok

Ett tecken som huvudpersonen i denna absurda historia till en början inte hade förstått. Den amerikanska tjejen heter Haley West och i en video som hon publicerade på TikTok berättar hon om sin oroande upplevelse med en okänd person som troligen hade tänkt utsätta henne för sexuella trakasserier eller till och med kidnappa henne: "En man gick nära mig, men på ett sätt som gjorde att jag inte märkte det. Men jag kände att han tittade på mig medan han gick. Sedan ropade han på mig och frågade vad jag hette men jag ignorerade honom bara. Jag fortsatte gå och han fortsatte följa efter mig."

Tjejen berättar sedan att mannen ställde den här frågan till henne: "Kom och titta på min bil, den är snygg och det är en Lexus. Gillar du den?", men bilen han pratade om var Haleys. Mannen visste att den var hennes redan från början. Hon insåg faran och sprang därifrån, gick in i en butik och väntade på att mannen skulle gå därifrån. När han äntligen hade gått gick hon tillbaka till sin bil och lade märke till en konstig detalj, nämligen att det stod en flaska vatten på motorhuven...

Advertisement
haleywestco/TikTok

haleywestco/TikTok

Tjejen, som var mycket rädd, bad om råd och förklaringar på TikTok, för att förstå om andra kvinnor också hade haft liknande upplevelser. Så småningom löste sig mysteriet med vattenflaskan tack vare en person som heter Elle, som sa till Haley: "Detta är en taktik som används av de som håller på med trafficking och kidnappare för att du ska ta dig ur ditt fordon och ta bort det som ligger på din bil. Om det händer att du hittar något på motorhuven på din bil när du kommer tillbaka, lämna det där det är. Börja köra så kommer det att falla av sig självt!"

En varning som lyckligtvis har nått fram till tusentals människor på nätet tack vare Haleys vittnesmål. Om du nästa gång ser en misstänkt vattenflaska på bilens motorhuv, gå bara in i bilen och ignorera den, och om du har upplevt trakasserier eller andra former av obehagligt beteende från okända personer, gå till närmsta polisstation och gör en anmälan!

Advertisement