En 77-årig lärare tvingas bo i sin bil, men en av hans föredetta elever känner igen honom och startar en insamling

av sofia

20 Mars 2021

En 77-årig lärare tvingas bo i sin bil, men en av hans föredetta elever känner igen honom och startar en insamling
Advertisement

Numer finns det många situationer av extrem fattigdom som människor runt om i världen tvingas möta dagligen. Covid-19-pandemin hjälpte garanterat inte till i denna mening och även människor som innan viruset inte lyckades överleva på det lilla de tjänade, tvingas nu leva på gatan. Detta är till exempel fallet med Jose Villarruel, en 77-årig lärare som trots sin höga ålder tvingades bo i en bil eftersom han inte tjänade tillräckligt för att betala sin hyra. Pandemin har också gjort att många skolor tvingats stänga och undervisning ansikte mot ansikte har ersatts av distansundervisning vilket har gjot att Jose har förlorat många arbetstimmar. Men att bo i bilen är verkligen inte det öde man kan förvänta sig för en 77-årig lärare.

via People

Advertisement
GoFund Me

GoFund Me

Med de pengar han tjänade som lärare hjälpte mannen både sin kvarvarande familj i Mexiko och sin familj i USA, men han hade inte tillräckligt med pengar för att ha råd med en hyreslägenhet. Hans ekonomiska situation hade aldrig varit den bästa, men i samband med utbrottet av Covid-19-pandemin blev allt värre. När skolorna stängdes var Jose tvungen att anstränga sig ännu mer, men han förlorade ändå alla sina arbetstimmar eftersom han inte hade råd att genomföra distansutbildning. En dag verkade det dock som att turen plötsligt hade vänt.

En av hans tidigare elever vid namn Steven Nava kände igen honom på gatan. Mannen blev förkrossad av att se att sin före detta professor, som alla kallade "Mr. V" levde under så dåliga förhållanden. Jose hade alltid ställt upp och hjälpt sina elever och Steve klarade inte tanken på att mannen tvingades bo i sin bil utan att få någon hjälp.

Advertisement
GoFund Me

GoFund Me

Steven bestämde sig sedan för att öppna en insamlingssida på GoFund Me för att hjälpa sin gamla lärare. Inledningsvis hade han satt upp ett mål på 5000 dollar, men så snart historien om läraren spreds runt om i världen via TikTok började pengarna rulla in! Den unge mannen lyckades faktiskt samla in nästan 27 500 dollar att ge till Jose! Men solidaritetsbevisen slutade inte där och Steven har öppnat en ny insamlingssida för dem som fortfarande vill donera pengar till hans älskade lärare.

Nu kan Jose börja komma på fötter igen och äntligen bo i en lägenhet med en riktig säng. Efter så många års arbete är detta antagligen det minsta man kan begära!

Advertisement