En fattig mormor med hälsoproblem ber om hjälp för att ta hand om sina 7 barnbarn som inte har något att äta

av sofia

21 Mars 2021

En fattig mormor med hälsoproblem ber om hjälp för att ta hand om sina 7 barnbarn som inte har något att äta
Advertisement

Det händer ofta att mor-och farföräldrar tvingas ta hand om sina barnbarn som annars skulle vara ensamma hemma eller få klara sig själva. Detta händer över hela världen, men framförallt i fattiga länder, där våld regerar på grund av bristande utbildning. Det är i dessa situationer som en förälder ofta tvingas lämna bort sina barn för att försöka bygga upp en bättre framtid för dem. I bästa fall lämnas barnen hos sina mor- eller farföräldrar eller hos någon annan släkting som bestämmer sig för att ta hand om dem.

I Yucatán i Mexiko, tar en mormor hand om sina sju barnbarn, men med tanke på hennes allvarliga hälsotillstånd som gör att hon inte kan finnas där till 100% för dem, bestämde hon sig för att vädja till människors goda hjärtan på  sociala medier.

Advertisement
En fattig mormor med hälsoproblem ber om hjälp för att ta hand om sina 7 barnbarn som inte har något att äta - 1

När du inte har något att äta och inte vet vad du ska ställa fram på bordet för dina barn eller barnbarn, lever du i en sådan nivå av fattigdom att det skulle räcka med väldigt lite för att förbättra din situation. Vi pratar om donationer, från dem som har möjlighet att hjälpa till med mat, kläder, filtar och andra grundläggande förnödenheter som för många av oss är självklara. Fotot av denna mormor, som snabbt spred sig på sociala medier och rörde många människor har inte längre samma ork som tidigare för att kunna ta hand om sina sju barnbarn på heltid och framför allt är hon inte längre lika effektiv på grund av allvarliga hälsoskäl. Den äldre kvinnan lider bland annat av gråstarr och hennes syn kommer troligen att blekna mer och mer varje dag. Dessutom har mormorn astma och var därför tvungen att förbli skyddad under vågen av Covid-19 som främst hotade svaga och äldre människor.

Advertisement
En fattig mormor med hälsoproblem ber om hjälp för att ta hand om sina 7 barnbarn som inte har något att äta - 2

Utan varken ett arbete eller hopp för framtiden bad kvinnan allmänheten om hjälp med det ytterst nödvändiga. Hennes barnbarn är alla mellan tre, 4 och 18 år och för henne, som är över sextio, är det inte lätt att ta hand om dem. Man vet inte exakt vad som har hänt med barnens föräldrar, med tanke på att mormorn vägrar att prata om det, men hennes situation är garanterat mycket svår. Sedan familjens historia blev känd tack vare en lokal tidning har en del människor i området börjat hjälpa denna stackars mormorn med matinsamlingar och andra typer av insamlingar.

Vi hoppas att kvinnan kommer att kunna erbjuda sina barnbarn en värdig framtid tack vare många godhjärtade människor.

Advertisement