Vid 15-års ålder förlorar han sin pappa och tar alla jobb han kan få för att kunna betala för sina studier och nu är han en stjärnelev inom medicin

av sofia

16 Mars 2021

Vid 15-års ålder förlorar han sin pappa och tar alla jobb han kan få för att kunna betala för sina studier och nu är han en stjärnelev inom medicin
Advertisement

Låt aldrig någon tala om för dig att det är för sent för att förverkliga dina drömmar. Trots livets svårigheter och de tusen problem som uppstår och alla hinder att övervinna är livet fullt av tusen möjligheter som väntar runt hörnet och oändliga överraskningar. Av den anledningen kommer den motiverande berättelsen som vi vill dela med dig idag att påminna dig om att aldrig ge upp och att fortsätta kämpa för dina drömmar, oavsett pris...

via Razoes Para Acreditar

Advertisement
Luis Gustavo/Instagram

Luis Gustavo/Instagram

Det här är berättelsen om Luis Gustavo, en pojke från Brasilien som var tvungen att börja tjäna pengar självständigt som tonåring för att kunna leva ett värdigt liv. Vid 15-års ålder förlorade han sin pappa efter en lång och svår sjukdom, sedan bodde han under en period tillsammans med sin farfar men även han gick bort så småningom.

För att kunna försörja sig och vara självständig har Luis haft många jobb, allt från servitör till paketerare, från apoteksassistent till trädgårdsmästare, allt för att tjäna pengar för att kunna fortsätta studera och förverkliga sin dröm om att bli läkare!

Advertisement
shirleycostax/Instagram

shirleycostax/Instagram

Alla pengar som Luis har tjänat genom åren har gjort det möjligt för honom att ta universitetsprov för att komma in på Medicinska fakulteten, men han var alltid tvungen att ge upp halvvägs eftersom avgifterna var väldigt höga och han inte klarade en sådan krävande studiekurs på egen hand. 

Medan han arbetade som trädgårdsmästare i sin farbrors hus förändrades plötsligt den brasilianska killens liv för alltid. Han hade hamnat på femte plats på rankningen för fakulteten för medicin vid universitetet i Palmas, och av den anledningen fick han ett stipendium för att kunna flytta dit och starta detta nya kapitel i sitt liv.

Luis Gustavo/nstagram

Luis Gustavo/nstagram

Luis var bara tvungen att hitta tillräckligt med pengar för att kunna betala en hyreslägenhet i den avlägsna staden och hur skulle han klara det? Lösningen var till en början allt annat än självklar. Pojken började sälja allt, han rensade praktiskt taget ut hela sitt rum och började sälja kläder, sängen, möblerna och till och med sina böcker tills berättelsen om Luis Gustavo nådde Shirley Costa.

Den här tjejen, som kom från en mycket enkel bakgrund och som alltid hade kämpat för att förverkliga sina drömmar, är idag ansvarig för en sminkkollektion. När hon träffade Luis och hans familj och fick höra om killens svåra situation, även om han hade vunnit ett stipendium för sina studier, blev hon djupt rörd av pojkens goda vilja och talang. Shirley bestämde sig för att betala ett helt års hyra i staden Palmas åt honom ur egen ficka. Luis kunde inte tro att det var sant...

Luis Gustavo/Instagram

Luis Gustavo/Instagram

Denna berättelse är det perfekta beviset på hur en människas resa alltid kan ta oväntade vändningar i livet och att det att kämpa hårt för att förverkliga sina drömmar i slutändan alltid leder till att man uppnår sina mål.

Bra jobbat Luis!

Advertisement