En hyresvärd hyr ut en lägenhet till ett mycket lågt pris för att hjälpa en frånskild mamma

av sofia

16 Mars 2021

En hyresvärd hyr ut en lägenhet till ett mycket lågt pris för att hjälpa en frånskild mamma
Advertisement

Kanada upplever just nu ett av de mest blomstrande ögonblicken inom fastighetssektorn. Bland köp och hyror verkar det som att det nordamerikanska landets reaktion på den ekonomiska krisen är en oförklarlig begäran om fastigheter för att garantera ett bekvämt och tryggt framtida liv. Av denna anledning kan många människor som arbetar inom denna sektor lätt dra nytta av denna situation och bli giriga utan att ta hänsyn till de verkliga behoven hos människor som vill köpa hus ...

via CBC News

Advertisement
Damian Devonish/Facebook

Damian Devonish/Facebook

Lyckligtvis finns det dock människor som Damian Devonish, en före detta invandrare från Barbados som flyttade till Kanada åtta år tidigare och byggde upp sitt liv och blev terapeut och fastighetsägare, men det var ingen dans på rosor till en början, tvärtom: "Jag hade inte så mycket pengar när jag kom till Kanada. Jag hade svårt att hitta jobb eftersom jag inte hade någon bil för att förflytta mig, tills dess att jag hittade en som var till salu och jag minns mycket väl att säljaren gav mig den till ett pris som låg 500 dollar under det han hade begärt till en början, för att han ville hjälpa mig."

Från denna berättelse lärde sig Damian att man alltid bör försöka vara snäll mot människor som är mindre lyckligt lottade än oss själva, och att allt det goda vi gör kommer tillbaka till oss, på ett eller annat sätt. Av denna anledning kunde Damian inte låta bli att försöka göra detsamma för en frånskild mamma med två barn, som försökte köpa en lägenhet för att kunna bo nära dem...

Advertisement
Juliana Aguero/Facebook

Juliana Aguero/Facebook

Kvinnan Damian bestämde sig för att hjälpa heter Juliana Aguero och hade kommit till Kanada 11 år tidigare från Colombia, hade skilt sig från sin före detta make och letade desperat efter en lägenhet som låg nära hemmet där hennes två barn och hennes före detta make bodde. Juliana hade hittat den perfekta lägenheten i den kanadensiska staden London med tre sovrum och ett badrum vars marknadspris låg på cirka 330 000 dollar, 20 000 mindre än vad andra ägare bad om i området. Ägaren till den här lägenheten var just Damian själv, som inte tvekade en sekund med att hjälpa Juliana att förverkliga sin dröm.

Kvinnan hade erbjudit hela 375 000 $ för lägenheten, långt över det ursprungliga priset. Berörd av Julianas berättelse bestämde sig Damian för att sälja lägenheten till henne för det ursprungliga priset, trots att det funnits personer som hade erbjudit honom 50 000 dollar mer för samma fastighet. Juliana kunde inte tro att hon äntligen hade fått det hem hon letade efter och tackade den generösa mannen: "Jag är helt säker på att du kommer att få många, många välsignelser i livet på så många sätt. Tack! Tack! Med hela mitt hjärta, tack!"

På samma sätt som han en gång hade fått hjälp att köpa en begagnad bil ville Damian nu visa sin tacksamhet genom att försöka visa samma medmänsklighet för en annan människa i svårighet och gjorde det rätta!

Advertisement