En transgender tjej tar hand om sin rörelsehindrade bror: "Jag är hans mamma nu"

av sofia

23 Mars 2021

En transgender tjej tar hand om sin rörelsehindrade bror: "Jag är hans mamma nu"
Advertisement

Syskon emellan kan ett band upprättas som går bortom missförstånd och personlighetsskillnader. Även syskon som inte verkar komma överens är villiga att göra allt för varandra, som att stötta och uppmuntra varandra. Thabatta Pimenta är verkligen villig att göra vad som helst för sin bror Ryan. Hon är också villig att kämpa hårt varje dag för att uppmuntra sin bror till att göra det han vill och hävda sina rättigheter. Ryan lider av cerebral pares och Thabatta är en transgender kvinna.

via vaagustar.me

Advertisement

eupimenta/instagram

Thabatta är 28 och Ryan 32, de bor med sin mamma i den lilla staden Carnaúba dos Dantas i Brasilien och har en till yngre bror. Ända sedan de förlorade sin äldre bror - som för dem båda var en viktig referenspunkt - har Thabatta aldrig lämnat Ryans sida och har under 11 år tagit hand om honom som en mamma. De har många ömsesidiga intressen och tycker om att spendera sin tid tillsammans. Faktum är att Thabatta bara vill att hennes bror ska få känna sig som alla andra, att han ska kunna göra vad han vill och gå vart han vill. Ryan älskar att måla och hans syster uppmuntrar honom att göra det. Konsten har förändrat hans liv och hon använder all sin energi för att få honom att känna sig lycklig och inkluderad.

Advertisement

eupimenta/instagram

Historien om dessa syskon är en berättelse laddad med omtanke, hängivenhet och mycket kärlek. Trots att han kan gör många saker behöver Ryan vård och hjälp och Thabatta följer och uppmuntrar honom precis som en mamma skulle göra. Det är inte bara hon som ger honom styrka, men rollerna är ofta omvända och Ryan uppmuntrar sin syster att hitta styrkan att hantera de fördomar hon tvingas möta som en transgender kvinna. De två syskonen kämpar tillsammans dagligen för att uppnå lycka. De vill helt enkelt leva i en värld utan fördomar där alla är fria att uttrycka sig. Prioriteten för denna enade familj är jämlikhet.

eupimenta/instagram

"Han är mitt liv, han betyder allt för mig, hans glädje är det som får oss att kämpa varje dag för att vara här, vara med oss, möta livets vandring tillsammans, tack", säger den unga kvinnan. ”Hon är väldigt speciell för mig. Hon betyder allt för mig.", säger Ryan. Att vara enade gör dem starka och vi är säkra på att dessa syskon, tack vare sin omtanke och sitt ömsesidiga stöd, kan få alla sina drömmar att gå i uppfyllelse.

Advertisement