Som ung hade han inte ens råd att betala college, men idag donerar han 20 miljoner till de elever som utmärker sig - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Som ung hade han inte ens råd att betala…
Fyra systrar är gravida samtidigt och kommer att föda barn med bara några månaders avstånd

Som ung hade han inte ens råd att betala college, men idag donerar han 20 miljoner till de elever som utmärker sig

03 April 2021 • Av sofia
318
Advertisement

Skolgången och universitetsstudier är ingen dans på rosor idag. Inte bara måste eleven som väljer denna vandring arbeta hårt för att ta studenten och sedan en universitetsexamen som öppnar dörrarna för en hård arbetsvärld, men det krävs ofta en avgörande summa pengar för att uppnå detta mål. Av denna anledning har många mindre lyckligt lottade studenter svårare att avsluta sin utbildning på högre nivå.

Detta är något som Calvin Tyler vet mycket väl, en man som var tvungen att kämpa och ge upp sin högskolekarriär för 60 år sedan i brist på pengar. Han kunde inte betala sina skolavgifter och blev därför tvungen att överge sina studier och ta olika små jobb. Det hela började 1961 för Calvin, när mannen bestämmde sig för att ta en kurs i företagsekonomi på Morgan State College i Baltimore. Men när hans besparingar tog slut 1963, ett år innan han skulle ta examen, började han arbeta som kurir för UPS.

Under åren, och trots bristen på en högskoleexamen på sitt CV, lyckades Calvin bli kvar på företaget fram till 1998, då han gick i pension som styrelseledamot och Senior Vice President of Financial Operations på UPS. Fem år senare grundade han och hans fru Calvin and Tina Tyler Endowed Scholarship Fund som erbjuder finansiellt stöd till behövande studenter med stipendier på 20 miljoner dollar.

Ett stipendieprogram som Calvin har reserverat uteslutande för de studenter vid Morgan State University som har ekonomiska svårigheter, samma universitet som mannen 60 år tidigare hade försökt slutföra sina studier på, men var tvungen att avbryta på grund av att han inte hade råd. Calvin Tyler berättar: "Vi vill ha fler stipendier att erbjuda unga människor så att de kan ta examen från college och gå vidare med nästa steg i livet utan skulder!"

Han kanske inte lyckades ta examen, men den här mannen har verkligen visat hur man kan övervinna de hinder som han själv stött på i sin vandring genom att hedra och hjälpa de mindre lyckligt lottade studenterna som precis som han själv försöker ta sig in på arbetslivet med hängivenhet, uppoffring och passion!

Bra jobbat, Calvin!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack