"När jag blir gammal vill jag flytta till ett äldreboende" - en fundering som väcker debatt - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
"När jag blir gammal vill jag flytta…
En mamma berättar på ett mycket ärligt sätt vad det innebär att vara förälder till ett hyperaktivt barn:

"När jag blir gammal vill jag flytta till ett äldreboende" - en fundering som väcker debatt

28 Februari 2021 • Av sofia
638
Advertisement

Vård av äldre människor, särskilt de som ständigt behöver uppmärksamhet eftersom de inte längre är självständiga, har alltid varit ett mycket debatterat ämne som öppnar för diskussioner på flera fronter. Å ena sidan uttrycker många människor en önskan om att åldras och förlitar sig på familjens tillgivenhet och omsorg, eller sina barn och barnbarn, men sedan finns det de som inte vill bli en börda för sina barn. En del hoppas till och med att de ska dö innan de blir så dåliga att de inte längre klarar att vara självständiga och sedan finns det de som vill flytta direkt till ett äldreboende. Den här berättelsen handlar om en person som berättar att han är mycket övertygad om saken: "När jag blir gammal vill jag flytta till ett äldreboende".

image: Pixy

"Kan du föreställa dig att dina egna barn en dag kommer att tvingas byta din blöja?" frågar den här personen den virtuella publiken på Reddit, chockad över själva tanken. Säg nu inte att ett blöjbyte på en 6 månader gammal bebis är samma sak som att göra det på en 80-årig man. Det är inte samma sak, eftersom en äldre person känner sig djupt förnedrad av detta. Skulle det då inte vara mer rättvist för alla att en person utifrån, som har utbildat sig för detta skulle sköta denna typ av vård och dessa behov? 

Personen i fråga kom fram till att han föredrog ett anständigt äldreboende framför alternativet att förlora sin värdighet framför sina barn under ålderdomen. Barn och barnbarn har redan sina egna liv och sina familjer att sköta. Det kan vara tillräckligt svårt ändå, så författaren till detta kontroversiella inlägg anser att det bara skulle innebära att lägga till en ytterligare tyngd på den personens axlar.

image: Pexels

Med detta inlägg vill den här personen försöka normalisera valet av äldreboende som en positiv lösning som är fördelaktig för alla, både äldre föräldrar och barn. Många personer som har läst inlägget har kommenterat hur ekonomiskt orealistiskt det är för de flesta äldre människor att välja en långvarig vistelse på vissa äldreboenden. För att inte tala om det faktum att ett äldreboende måste kunna garantera den äldre personens säkerhet och erbjuda en värdig vistelse, vilket tyvärr inte alltid är fallet. Visst är vi nog alla överens om att vi inte vill bli en tyngd för våra barn, men det finns flera aspekter att väga in.

Vad tycker du? Skriv i kommentarerna!

Tags: EtikPensionärer
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack