Hon bönar och ber om att inte delas från sin adoptivmamma, videon är hjärtskärande

av sofia

15 Mars 2021

Hon bönar och ber om att inte delas från sin adoptivmamma, videon är hjärtskärande
Advertisement

Att växa upp omgiven av familjens kärlek är varje barns rättighet och även om många barn inte har möjlighet att växa upp tillsammans med sina biologiska föräldrar - och detta kan hända av olika skäl - har vissa turen att få ovillkorlig kärlek från en adoptivfamilj. Ett band som bildas mellan föräldrar och barn som går bortom det biologiska bandet. Det är ett djupare band, som kanske bara bilder kan beskriva. Den här videon visar en hjärtskärande scen då en 5-årig flicka slits från sin adoptivmammas famn. 

via tribuna

Elparechecritico/twitter

Elparechecritico/twitter

Flickan, efter att ha övergivits på sjukhuset av sina biologiska föräldrar i Aruca - Colombia - fick möjlighet att börja om tack vare Edelmira Vivas, kvinnan som adopterade och uppfostrade henne. Även om de biologiska föräldrarna hade varit frånvarande sedan barnets födelse utan att bry sig om hennes situation, beslutade pappan plötsligt att ansöka om vårdnad och det colombianska Family Welfare Institute beordrade att de biologiska föräldrarna skulle få vårdnaden. Ett av vittnena till händelsen spelade in ögonblicket med sin mobiltelefon och videon, som snabbt spreds på nätet, upprörde många människor världen över.

Advertisement
Elparechecritico/twitter

Elparechecritico/twitter

Edelmira och den lilla flickan har utvecklat ett speciellt band och videon visar den lilla flickan som gråter och ber om att inte skiljas från kvinnan, som även hon är desperat. De två kramas i tårar för att ta farväl av varandra, medan barnet ber om att "inte bli tagen". Förmodligen saknades vissa delar av det pappersarbete som krävs för att godkänna adoptionen fullt ut, vilket gjorde det möjligt för de biologiska föräldrarna att "göra anspråk" på dottern.

Det är tydligt att den minderåriga - trots att hon måste följa myndigheternas beslut - vill stanna hos kvinnan som har uppfostrat henne. Edelmira vädjar till nätverket om hjälp, hon hoppas kunna få juridisk rådgivning och kunna få tillbaka barnet, som hon i alla avseenden anser är hennes dotter. Kvinnan vill att rättvisa ska skipas.

Videon väckte starka känslor och gjorde många människor upprörda. Frågorna är många: räknas inte barnets önskemål? Hur kan de biologiska föräldrarna plötsligt bara kräva tillbaka sin dotter efter att ha struntat i henne under alla dessa år? Vad kan Edelmira göra för att återigen få vårdnaden om sin dotter?

Advertisement