Ett par sophämtare stannar en misstänkt bil och räddar av en händelse en 10-årig flicka som kidnappats av en främling

av sofia

07 Mars 2021

Ett par sophämtare stannar en misstänkt bil och räddar av en händelse en 10-årig flicka som kidnappats av en främling
Advertisement

Vad är hjältemod? Kanske är det något som vi har lärt oss att beundra och respektera genom att läsa böcker om tappra historiska figurer, riddare i skinande rustning eller genom fantasifulla och äventyrliga berättelser på tv där en man med en mantel räddar staden från alla brottslingar? Verkligheten ser dock helt annorlunda ut, eftersom hjältemod är något som vem som helst kan tillämpa varje dag utan att ha varken en mantel, en muskulös kropp eller superkrafter.

via ABC News

Advertisement
Dion Merrick/Facebook

Dion Merrick/Facebook

Man kan garanterat säga att Dion Merrick och Brandon Antoine, två sophämtare från Louisiana, är två hjältar. En dag, medan de var ute på sin jobbrunda och arbetade med att rensa gatorna från skräp och sopor lade de märke till en bil som närmade sig på ett misstänkt sätt. De valde instinktivt att stoppa bilen för att de kände att något var fel eftersom den körde genom ett fält som vanligtvis var öde...

Advertisement
Dio Merrick/Facebook

Dio Merrick/Facebook

När Dion stannade den misstänkta bilen som körde runt på det öde fältet gjorde han en hemsk upptäckt. Inuti bilen fanns en man och en tioårig flicka vid namn Jalisa Lasalle, som bokstavligen hade kidnappats av bilföraren, en man vid namn Michael Sereal som var en vän till familjen Lasalle.

Efter några minuter kom polisen till platsen, arresterade Michael omedelbart och tog hand om den lilla flickan som var synligt rädd. Dion och Brandon kunde inte tro att de inte bara hade bevittnat en räddning, utan att de dessutom hade hjälpt till att befria den lilla flickan och låtit henne få komma tillbaka till sin familj!

För detta slumpmässiga hjältedåd belönades de två sophämtarna av sin arbetsgivare genom att inrätta en GoFundMe för att tacka dem för allt de hade gjort och människorna i staden där de arbetade tilldelade dem "Life Saving Valor Award" för att ha räddat stackars Jalisas liv.

Det här är den typen av vardagshjältar vi behöver. Bra jobbat Dion och Brandon!

Advertisement