En gammal dam ringer efter en elektriker för ett fel: när elektrikern ser att huset håller på att falla i bitar reparerar han allting gratis - TittaPaVideon.se
x
En gammal dam ringer efter en elektriker…
Om dina fingrar blir bleka när de är kalla kan du ha Raynauds syndrom En kvinna får reda på att hennes svärmor lämnar barnbarnet gråtandes i vaggan när hon är barnvakt

En gammal dam ringer efter en elektriker för ett fel: när elektrikern ser att huset håller på att falla i bitar reparerar han allting gratis

13 Januari 2021 • Av Titti Carlberg
3.776
Advertisement

Ibland stöter vi av misstag på situationer som vi knappast kan ignorera, Även om de inte personligen investerar oss till 100%. När vi förstår att en person är i trubbel, såvida han inte riskerar sitt liv, kan vi mycket väl besluta oss att hjälpa till: vilken typ av person är man då? John Kinney, en elektriker från Woburn, Massachusetts (USA), kunde inte låta bli att återvända hem till en äldre dam, till vilken han hade löst olika tekniska problem relaterade till el. John hade kallats dit för att fixa några lampor, men när han kom in i huset märkte han att problem och haverier fanns i praktiskt taget hela lägenheten. Under helgen tänkte han på den äldre kvinnan som, ensam och utan mycket pengar, var tvungen att leva i denna misär. En tanke som ledde till att han agerade personligen.

Gloria Scott, en 72-årig ensamstående kvinna, hade ringt John för att få några lampor fixade, men problemen som hon hade hemma var långt bortom vad elektrikern kunde väntade sig. "Hälften av hennes lampor var helt borta, i köket hade hon ingen spis och kylskåpet var anslutet till en förlängningskabel. Jag löste de mest brådskande problemen först för att undvika omedelbara elektriska faror, sedan fixade jag lyset och luftkonditioneringen. När alla lampor tändes såg jag att hennes tak höll på att falla sönder, diskbänken var trasig och huset var allmänt smutsigt", berättade John.

Den äldre kvinnan hade inga familjemedlemmar som var villiga att hjälpa henne och inte ens tillräckligt med pengar för att betala reparationer. John bestämde sig då att hjälpa henne, genom att erbjuda henne att arbeta gratis och samlade ett antal volontärer, inklusive sin bror Dan, för att renovera Glorias hus. Att inte hjälpa henne var inte ett alternativ.

Advertisement

Efter att ha samlat ett trevligt team av volontärer (Glorias Gladiators), öppnade John också en insamling för att "hjälpa en trevlig gammal dam i trubbel". Svaret från hela grannskapet var enormt- Gloria hade aldrig trott att hon kunde få så mycket tillgivenhet!

Förutom husets interiör måste även exteriörerna säkras och renoveras. Volontärerna tog till och med hand om att ordna trädgården som såg ut som en djungel!

Hjälpen de gav Gloria var bara början på ett stort projekt: Glorias Gladiators, som de kallar sig, är "en grupp yrkesverksamma och volontärer som man kan kallas för att hjälpa äldre personer".

Advertisement

En vacker historia som skapar förtroende för andra och påminner oss om hur man i livet alltid kan be om hjälp.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack