En kvinna får reda på att hennes svärmor lämnar barnbarnet gråtandes i vaggan när hon är barnvakt - TittaPaVideon.se
x
En kvinna får reda på att hennes svärmor…
En gammal dam ringer efter en elektriker för ett fel: när elektrikern ser att huset håller på att falla i bitar reparerar han allting gratis Dessa 14 episka bilder fångar den exakta stunden före en liten katastrof

En kvinna får reda på att hennes svärmor lämnar barnbarnet gråtandes i vaggan när hon är barnvakt

13 Januari 2021 • Av sofia
2.266
Advertisement

Även om en mamma har goda skäl att lämna bort sitt barn lämnar hon alltid motvilligt ett nyfött barn i händerna på en barnvakt. Ofta är det inte ens lätt att förlita sig på en nära släkting, oron över att den man delegerar ansvaret till tillämpar olämpliga metoder eller beteenden lurar alltid. Tack och lov förblir denna rädsla ofta en ogrundad oro, men det finns historier där detta tyvärr inte är fallet.

via: Reddit
image: pixabay

En kvinna berättade på Reddit hur hon upptäckte att hennes svärmor tillämpade gråtmetoden för att få hennes nyfödda son att somna, allt detta utan föräldrarnas vetskap och utan att be om deras samtycke.

För de som inte känner till denna metod är det en teknik som syftar till att vänja barnet att sova efter att ha fått somna på egen hand. Det som kritiseras mest om denna metod är själva strategin. Barnet lämnas gråtandes under längre och längre perioder, tills det inte längre orkar gråta och därför somnar av utmattning.

Naturligtvis är det många föräldrars dröm att deras barn ska somna utan att gråta och på kort tid, gärna på egen hand, men att höra sitt barn gråta under lång tid utan att ingripa är för många hjärtskärande vilket gör att de helt avvisar denna metod.

image: pixabay

Kvinnan berättar att det var hennes svägerska som avslöjade för henne vad som hade hänt och klagade på mammans val att ta med sig en barnsäng för att få barnet att sova. Kvinnan sa att hon blev mycket chockad när hon fick reda på detta. Barnets sömn hade aldrig varit ett problem, dessutom hade ingen bett svärmodern att använda sig av denna typ av metod för att få bebisen att somna, för att inte tala om att hon gjorde det bakom föräldrarnas rygg.

Svägerskan berättade för kvinnan hur hennes mamma lämnade barnet gråtandes i sin spjälsäng, övertygad om att hon "lärde" honom att somna. Den rasande kvinnan gick så långt att hon bad sin svägerska att ingripa och hindra henne från att göra det igen och att hon  annars inte längre skulle lämna barnet till henne. Enligt kvinnan hade barnet dessutom efter denna negativa upplevelse i vaggan börjat bli rädd för att bli nerlagd när det var sovdags, när han tidigare alltid hade varit lycklig.

Tyvärr är det inte helt ovanligt att denna typ av meninsgskiljaktigheter uppstår inom familjen i samband med ett barns födelse, vilket leder till konfrontationer om gamla och nya metoder för hur man bör uppfostra och ta hand om små barn. En sak som är säker är dock att de människor som inte uttryckligen bli ombedda att sköta barnens uppfostran av föräldrar inte borde ta egna initiativ!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack