Föräldrarna till tvillingar med Downs visar några bilder av deras söta vardag - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Föräldrarna till tvillingar med Downs…
15 män som följde sina fruar på en shoppingtur och som ångrade det bittert En 5-årig flicka ser sin mor falla ner på marken och räddar hennes liv genom att ringa till fadern på sin IPAD

Föräldrarna till tvillingar med Downs visar några bilder av deras söta vardag

Advertisement

Att få ett barn med Downs syndrom kan för vissa föräldrar vara extraordinära nyheter, för andra en verklig fördömelse som dikteras av rädslan att inte vara tillräcklig för uppgiften som man står framför eller att inte vara en mor eller en far som inte kommer att klara av att hantera ett barn med "speciella" behov. Sanningen är dock att, att uppfostra ett barn med Downs inte innebär något annorlunda mot att uppfostra ett barn som inte har Downs: mycket av denna recitens beror på stigma och fördomar som har härskat över dessa människor i århundraden. Julie och Dan McConnel är medvetna om detta.

via: Today

Familjen McConnel hade redan fyra vackra syskon, men paret ville utöka sin familj, så Julie och Dan försökte på nytt: överraskningen kom när de upptäckte att Julie var gravid med tvillingar! och vilka tvillingar sen!

Ja, för Charlie och Milo föddes med bara en kromosom av skillnad, vilket gör dem till tvillingbröder med Downs syndrom: ett mycket sällsynt fall, med tanke på att denna typ av födelse har en förekomst av 1 av 14 miljoner.

Julie och Dan visste absolut inte vad de skulle göra, de hade redan fyra barn i huset att försörja och de förväntade sig inte  tvillingar och framförallt inte med speciella behov. Paret funderade till och med på att ge dem till adoption, men upptäckte med tiden att ju mer de växte, desto mer ökade kärleken för dem: de var speciella barn, men samtidigt var de som alla andra, om inte bättre!

Kärleken som dessa barn är så speciell och enorm att familjen McConnel bestämde sig för att öka allmänhetens medvetenhet om svårigheterna om att uppgostra barn med Downs syndrom tack vare en populär Facebook sida.

Advertisement

Julie och Dan säger: "Vårt hopp är att attrahera familjer som får ett Downs syndrom diagnos för sitt barn, eftersom det kan vara lite skrämmande. Jag hoppas att människor hittar oss och ser att livet kan vara något extra även för dem [...] Det kan vara roligt och fullt av kärlek, det är inte skrämmande. Vi har ingen ånger och det finns så mycket glädje i vårt liv, och jag hoppas att människor kommer att förstå det!

 

Meddelandet som Julie och Dan vill skicka till alla familjer som känner sig oförberedda eller rädda efter tillkännagivandet av en diagnos av Downs syndrom för sitt barn är att omfamna all den extraordinära normalitet som detta syndrom innebär i hemmet och att ta bort all tanke på fördomar och rädsla: de är som vi, om inte bättre.

Precis som Charlie och Milo, de söta tvillingarna McConnel!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack