x
Frisören ger en hemlös man en otrolig…
Förväntningar mot verklighet: 17 gånger då kunder blivit väldigt besvikna över sina inköp 15 julklappar som lagts på minnet för sin goda dos av humor och kreativitet

Frisören ger en hemlös man en otrolig makeover och tack vare bilderna återfinner han sin familj

24 December 2020 • Av sofia
24.556
Advertisement

Livet är fullt av orättvisor. En del människor föds mindre lyckligt lottade än andra och en del stöter på hinder som är oöverstigliga och tvingar dem till ett liv i elände vilket gör det svårt att återintegreras i ett "normalt" liv. Hemlösa människor saknar inte bara en fast bostad, men vad som är ännu värre är att de inte längre har en familj, ett jobb eller några vänner. Innan de hamnar på gatan förlorar de många saker som i slutändan gör att de blir tvunga att rota i soptunnor och sova på gatan. João Coelho Guimarães, en 45-årig man, hade bott på gatan i tre år och hade inte sett sin familj på 10 år. En dag gick han in på en lokal frisörsalong och frågade om han kunde få en rakhyvel för att raka sitt skägg. Men ägaren och de anställda på salongen bestämde sig för att ge honom en större gåva.


image: padoooficial

Frisören Alessandro klippte håret och fixade skägget, men de andra anställda på salongen ville också hjälpa João. Någon köpte ett par nya byxor till honom, tre T-shirts, en jacka och ett par nya skor. João tvättades och parfymerades, på denna dag tillägnad honom, där han äntligen kunde få slappna av efter mycket lång tid.

image: padoooficial

Att leva på gatan hade verkligen inte varit postivt för hans utseende, men med hjälp av frisören lyckades han förändra sitt utseende radikalt.

Vi vet att problemet med fattigdom och hemlöshet inte går att lösa med en ny frisyr och en ny skjorta, men det är ändå en början. Joãos nya utseende kan till exempel hjälpa honom att hitta ett jobb och återintegrera sig i samhället. Sedan hände något ännu mer sensationellt João.

Advertisement

Två timmar senare gick det knappt att känna igen João...

image: padoooficial
image: padoooficial

Mannens reaktion när han tittade sig i spegeln var väldigt rörande och trots att han inte sa mycket var hans tårar uppriktiga. Hela personalen berättade att de var förvånade över att se hur vacker João var, inte bara inuti utan också på utsidan.

image: padoooficial

Efter att ha gett honom "en heldagsbehandling" delade salongen bilderna av den otroliga förvandlingen, så att även andra människor fick höra talas om hans historia.

Advertisement
image: padoooficial

Tack vare bilderna som visades på sociala medier lyckades Joãos familj hitta honom efter alla dessa år. De hade inte hört från honom på tio år och trodde faktiskt att han var död. Vi kan bara föreställa oss reaktionen och den otroliga känslan av att få se honom igen efter så lång tid!

En fotomodell!

image: padoooficial
Advertisement
image: padoooficial

Den första som kände igen honom var Maria Coelho, hans syster, som snabbt tog sig dit för att möta honom. Hon hade väntat på att få höra av honom i tio år och hade länge trott att han var död.

Det rörande mötet med systern...

image: padoooficial
Advertisement
image: padoooficial

Även João blev rörd under denna återförening

image: padoooficial
image: padoooficial

Låt oss får hoppas att denna förvandling är en början på ett nytt liv!

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack