Han uppfinner "igloos" för hemlösa som blir en varm och säker plats för att överleva vintern - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Han uppfinner "igloos" för hemlösa…
20 kvinnor som kände ett behov av något nytt och förändrade sitt utseende drastiskt Ett lager alluminiumfolie bakom elementet är ett trick för att klara vintern och spara på räkningarna

Han uppfinner "igloos" för hemlösa som blir en varm och säker plats för att överleva vintern

Av sofia
2.617
Advertisement

Problemet med hemlöshet, det vill säga de som lever långt under fattigdomsgränsen, utan att ha råd med ens ett rum eller en varm säng att sova i, är ett strukturellt problem som knappast kan lösas på kort tid. Initiativen för att dämpa problemet och erbjuda bättre lösningar för dessa människor som inte har någonting och tvingas tigga, är många över hela världen och genomförs mer eller mindre där det är möjligt. I Frankrike, till exempel, har en kille byggt strukturer som kallas "igloos", som gör att de hemlösa kan söka tillflykt på en säker och varm plats även under vintern.

via: Iglou

Liksom resten av världen tvingas Frankrike bemöta det faktum att många människor tvingas leva på gatorna. Enligt en undersökning utförd av Abbé-Pierre Foundation har Frankrike mer än 250 000 människor som bor på gatan. Häpnadsväckande siffror, som inspirerade en fransk ingenjör vid namn Geoffroy de Reynal att utforma och bygga en struktur som på något sätt skulle kunna skydda dessa människor från vintern. Det är faktiskt så att många hemlösa fryser ihjäl under årets kallaste månader, just för att de saknar skydd.

Geoffroy de Reynal har skapat små skydd i form av en igloo, smonterbara och köldsäkra. Strukturen är faktiskt gjord av polyeten och metallskum (aluminium), som förutom att hjälpa till att bevara människans värme, också möjliggör en typ av madrass. Sammanfattningsvis är det ett sätt att göra dessa människors natt lite mer bekväm.

Advertisement

När de är stängda lyckas igloorna hålla en temperatur på mellan 15 och 20 grader under en iskall natt. Var och en av dessa igloos kostar 177 $ och därför ville Geoffroy starta en insamlingskampanj för att nå minst 5 912 $. Oväntat nog översteg hans crowdfunding kampanj det målet och drog in hela 21 200 $!

Det är självklart att Geoffroy vet mycket väl att dessa moderna igloos inte är den verkliga lösningen på problemet med fattigdom, men han tror bestämt att de kan vara en hjälp som kan göra livet lite bättre för de hemlösa.

En liten praktisk lösning, som skulle kunna användas även i många andra länder. Vi hoppas i alla fall på det!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack