Ett lager alluminiumfolie bakom elementet är ett trick för att klara vintern och spara på räkningarna

sofia

29 Oktober 2020

Ett lager alluminiumfolie bakom elementet är ett trick för att klara vintern och spara på räkningarna
Advertisement

Under vintermånaderna är det ett måste att ha ett välbeprövat värmesystem som säkerställer rätt temperatur innanför hemmets väggar. Vintern är ganska lång och särskilt i vissa regioner av världen är den dessutom ganska hård så du riskerar därför att i slutet av månaden få en svimlande hög räkning! Hur kan man då motverka detta? Att frysa ihjäl i sitt eget hem är naturligtvis inte ett acceptabelt alternativ och vi vill därför visa dig till ett litet trick som du kanske redan känner till som kan hjälpa dig både att spara in pengar samt öka ditt välbefinnande. Visste du att du kan spara på räkningen och därmed på värmeförlust tack vare vanligt aluminiumfolie?

via The Guardian

Advertisement
Wikimedia

Wikimedia

Att installera en reflekterande panel bakom elementet, något som visar sig vara ganska enkelt om du har element på väggarna, kan verkligen göra stor skillnad. Detta kan göras med hjälp av vanligt aluminiumfolie och lite tejp. På Youtube hittar du många videoklipp som visar hur du applicerar aluminiumfoliet på ett stabilt sätt bakom elementet, vilket hjälper till att sprida värmen. Om du vill vara lite mer professionell och lämna foliet i köket kan du alltid använda värmereflekterande paneler, som kan köpas i många butiker och till och med på nätet.

Youtube / Groundwork UK

Youtube / Groundwork UK

Tack vare detta enkla trick kommer aluminiumfoliet på elementets baksida att reflektera värmen tillbaka in i rummet istället för att låta den försvinna i onödan genom husets väggar. Men om du redan har bra värmeisolering av hålrummen kommer detta tips att vara överflödigt.

Kände du redan till det här tricket?

Advertisement