En 22-årig kille får sparken efter det att han förlorat båda sina föräldrar: "Han var inte längre lika effektiv" - TittaPaVideon.se
x
En 22-årig kille får sparken efter…
Hon kidnappades och såldes direkt efter födseln, 25 år senare kan hon äntligen krama om sina riktiga föräldrar igen Hon upptäcker att hennes man är otrogen och lämnar sin brudklänning vid älskarinnans dörr

En 22-årig kille får sparken efter det att han förlorat båda sina föräldrar: "Han var inte längre lika effektiv"

16 Oktober 2020 • Av sofia
1.080
Advertisement

När vi läser vissa historier inser vi att människor i vår omgivning aldrig kommer att sluta förvåna oss på ett negativt sätt. Inte för att hela mänskligheten beter sig respektlöst, men ibland är det verkligen svårt att lita på andra.

Den 22-åriga pojken som dramatiskt förlorade båda sina föräldrar i en bilolycka vet något om detta. Vid en tidpunkt full av smärta behandlades han på ett minst sagt orättvist sätt av det företag han arbetade på. Den unge mannen avskedades bara några veckor efter sina föräldrars död på grund av att han "inte längre presterade lika väl som innan".

via: Reddit

Detta skapade inte bara problem för honom utan var även en förolämpning för den 22-åriga medarbetaren på ett IT-företag. Att förlora båda föräldrarna i en hemsk olycka är bara i sig inte någon enkel sak att hantera och kan verkligen vara ett svårt trauma som det tar flera år att återhämta sig ifrån. Kort sagt, något som påverkar livet starkt.

Men pojken tvingades efter att ha drabbats av detta hårda slag även möta en omänsklig och fullständigt respektlös behandling på jobbet. Det var inte lätt att återvända till jobbet efter en sådan familjetragedi, men hans företag tog väldigt lite tid på sig att fatta ett slutgiltigt beslut. "Produktiviteten" hos detta unga föräldralösa barn hade sjunkit drastiskt, så för hans arbetsgivare var den enda lösningen att ge honom sparken.

Vi är väl medvetna om att chefer på vissa arbetsplatser kan mobba och trakassera sina anställda, men här har alla gränser överskridits kraftigt. Den enda tryggheten den här pojken hade i sitt liv togs ifrån honom utan att han ens fick tid på sig att återhämta sig från sorgen och chocken. Berättelsen delades på Reddit av vice vd:n för företaget som var ansvarig för uppsägningen och han frågade människor om hans beteende verkligen hade varit så okänsligt.

"Vi kunde inte vänta flera månader på att han skulle återhämta sig och bli produktiv igen", skrev han bland annat för att motivera beslutet att ha sparkat den unga medarbetaren. Vi behöver väl knappast säga att inlägget fick tusentals upprörda reaktioner och kommentarer, särskilt för den totala okänslighet som företaget visade när de plötsligt lämnade honom utan ett jobb utan någon form av förvarning.

Med tanke på reaktionerna som vice vd:n fick och eftersom han delvis hade ångrat sitt beslut publicerade han senare en uppdatering där han meddelade att han hade erbjudit sig att följa pojken i sin vardag och att han satt honom i kontakt med människor som sökte personal. En liten tröst, naturligtvis, men som tyvärr inte gottgör den grymma och orättvisa handling som detta företaget utförde gentemot den stackars arbetstagaren.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack