De 10 vanligaste skälen till att människor skiljer sig - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
De 10 vanligaste skälen till att människor…
En äldre man dör av hjärtesorg strax efter det att hans trogna hund avlidit på grund av en sjukdom En hare besöker varje dag den familj som räddat den och matat den under åtta veckor

De 10 vanligaste skälen till att människor skiljer sig

Av sofia
5.845
Advertisement

När vi befinner oss i början av en kärlekshistoria föreställer vi oss, och tror ofta med övertygelse, att den kommer att vara för evigt. Även om det finns goda chanser och många exempel på verkliga historier som får oss att hoppas på framtiden för våra relationer, är det också lika vanligt (tyvärr!) att vissa förhållanden är avsedda att dö ut med tiden. När man är gift verkar dynamiken i förhållandet ofta plötsligt bli  komplicerad med en konsekvent och oundviklig försvagning av känslorna. Självklart finns det många lyckliga äktenskap som håller mycket länge, men skälen till att avsluta en relation väntar ofta percis runt hörnet. Här är 10 vanliga saker som kan vara en varningssignal:

image: Unsplash

1) Känslorna tar slut: När det inte längre finns kärlek är det omöjligt att få saker att gå bra. Det är onödigt att tro att du kan leva i ett förhållande av bekvämlighets skull eller "hålla ihop" för sakens skull. Utan känslor kommer båda att bli olyckliga.

2) Brist på kommunikation: Grunden för ett bra förhållande är alltid en bra kommunikation. Att stänga in sig i sin tystnad eller försöka att inte involvera partnern i sina problem är alltid kontraproduktivt. Om du upplever att konfrontation och kommunikation saknas i ditt förhållande, försök ta itu med det problemet så snart som möjligt.

image: Libreshot

3) Pengar: Pengar är en anledning till gräl mellan vänner, släktingar och till och med i ett förhållande. När du gifter dig eller flyttar ihop med någon börjar du dela hushållskostnader och personliga kostnader. Balans och sunt förnuft är nyckeln till att allt ska fungera.

4) Brist på intimitet: Att kunna vara intim med sin partner är viktigt från första stund, om detta misslyckas med tiden bör du försöka prata om det öppet för att återupptäcka passionen från det förflutna.

Advertisement
image: Unsplash

5) Otrohet: När en av de två parterna är otrogen exploderar paret oundvikligen. Spänningarna blir för många och insatsen är för hög för att fortsätta ett förhållande i det här fallet (även om det finns sällsynta fall där saker lyckas lösa sig med hårt arbete från båda sidor).

6) Sociala medier: Ja, så absurt som det kan tyckas, är sociala medier en av de många anledningarna till att par bestämmer sig för att göra slut. När det finns några "likes" för mycket eller insisterande "följare", brukar svartsjukeproblemen inte dröja länge.

7) Överdriven kritik: Konstruktiv kritik är alltid välkommen inom en relation, så länge den syftar till en effektiv förbättring av relationen. Kritiserar inte din partner för allt den gör eller säger för om du fallit för den personen finns det väl en anledning, eller hur? Ingen är perfekt!

image: Unsplash

8) Medelålderskris: Vid 50-års åldern kan den berömda "medelålderskrisen" komma, ett ögonblick där du teoretiskt sett har ett stabilt jobb, barnen har blivit vuxna... och vardagen i äktenskapet börjar se tråkig och likadan ut. Ett råd för att undvika att bli offer för rutinen är definitivt att ägna dig åt personliga projekt och försöka hitta gnistan i förhållande.

9) Beroende: Varje typ av missbruk kan förstöra en relation på kort tid. Spel, alkohol, droger eller annat som kan vara beroendeframkallande skadar förhållandet allvarligt.

10) Misshandel: Det finns inga kompromisser när man talat om detta ämne - det finns inget äktenskap som kan hålla utan respekt för din partner. Ingen typ av våld i hemmet kan tolereras inom ett förhållande. Om du inser att din relation har tagit en dålig vändning, försök komma bort från denna "giftiga" situation så fort som möjligt.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack