En snickare sparar pengar hela sitt liv och tack vare hans uppoffringar kan 33 ungdomar gå på college - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En snickare sparar pengar hela sitt…
15 personer som gått ner i vikt jättemycket och dokumenterat sina framgångar dag för dag Född utan ben, 8 år gammal är hon en talang inom artistisk gymnastik och en inspiration för alla

En snickare sparar pengar hela sitt liv och tack vare hans uppoffringar kan 33 ungdomar gå på college

Av sofia
954
Advertisement

Ibland är det från de mest ödmjuka och enkla människorna som medmänsklighetens och altruismens största gester föds, de som endast få lyckas genomföra även under en hel livstid. Dale Schroeder var en av dem och utan att kräva något i gengäld tillägnade han sina ansträngningar och sina besparingar åt att göra gott mot andra och försökte hjälpa dussintals människor få en av de viktigaste tillgångarna i livet, nämligen en utbildning.

När han avled fanns det inga nära familjemedlemmar vid begravningen av den här mannen, men istället dök 33 främlingar upp vid ceremonin som alla delade samma starka känslor gentemot Dale, de kände sig precis som hans barn.

via: KCCI

Schroeder var en enkel snickare från Iowa, som i sitt liv alltid har ägnat mycket tid åt sitt yrke som han utfört med tålamod och entusiasm. Han gav sig inte åt många nöjen eller tidsfördriv och levde ett enkelt och ganska sparsamt liv. De besparingar han lyckades samla under alla de år han arbetade hade för honom ett mycket specifikt syfte, nämligen att hjälpa människor i nöd med avgifterna för att kunna studera på college.

Advertisement
image: KCCI/YouTube

För många människor är det inte alls lätt att uppnå en god utbildningsnivå, ofta på grund av de höga avgifterna för att registrera sig och försörja sig medan man studerar. Med tanke på det höga belopp som Dale hade till sitt förfogande (cirka 3 miljoner dollar) beslutade han, utan att tänka för mycket, att de pengarna, efter hans död, skulle vara perfekta för att finansiera utbildningen av 33 unga medborgare. Resultatet, till hans glädje, dröjde inte länge, eftersom många av dem nu är etablerade proffs inom sina yrken.
 

image: KCCI/YouTube

Historien om den här otroligt generösa mannen berättades av Kira Conrad, en av de människor som fick hjälp av Dale, eftersom hennes familj inte hade råd att skicka henne till college på något sätt.

image: KCCI/YouTube

Vi behöver väl knappast nämna hur överraskad den här tjejen blev, precis som de andra 32 lyckliga mottagarna av mannens generösa bidrag. Hon är skyldig denna främling mycket, men hann tyvärr inte ens tacka honom för det han gjorde, med tanke på att han avled.

Advertisement
image: KCCI/YouTube

Det finns inga ord för att beskriva den enorma altruism denna man bar på. Schroeder var - och kommer alltid att vara - ett föredöme för många att ta efter, ett perfekt exempel på hur man verkligen kan sätta ett outplånligt spår i människors hjärtan.

image: KCCI/YouTube
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack