200 bönder förblir tysta under en auktion för att låta bonden som förlorat sin bondgård att köpa tillbaka den - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
200 bönder förblir tysta under en…
13 söta bilder på djurungar som är svåra att motstå En Instagramsida som hyllar skönheten hos kvinnor som valt att låta sitt gråa hår växa

200 bönder förblir tysta under en auktion för att låta bonden som förlorat sin bondgård att köpa tillbaka den

Av sofia
9.625
Advertisement

Det finns svåra perioder i allas liv när vi verkligen inser hur viktigt andra människors stöd är. Vi pratar om alla de situationer där det av någon anledning blir svårt och utan hjälpen från de människor som älskar oss och känner oss, skulle vi helt enkelt inte kunna gå vidare.

Den amerikanska bonden vi nu ska berätta om vet detta mycket väl. Det handlar om en man som har arbetat med jordbruk hela sitt liv men som på grund av en serie olyckliga händelser riskerade att mista sin gård som auktionerades ut av en släktning vars namn stod på kontraktet. Plötsligt stod han där tomhänt, men möttes av en underbar och mycket sällsynt solidarisk gest.

via: Sunny Skyz

Vi befinner oss i Nebraska, en amerikansk stat där jordbruk är en av de främsta yrkesområdena. David, vars efternamn inte avslöjades tillsammans med ytterligare detaljer om rättsfallet, är en av de många bönder som alltid har försörjt sig genom att odla på åkrarna. Det är helt enkelt det enda han känner till och han utövar därför sitt yrke med hårt arbete och passion. När hans gård på 32 hektar togs ifrån honom kollapsade hela hans värld.

David hade dock bestämt sig för att han inte skulle ge upp. Han var villig att göra allt han kunde för att köpa tillbaka den egendom som på grund av olika lagliga tvister hade hamnat på auktion. Tillsammans med sin far, bestämde han sig för att lägga undan de pengar som behövdes för att köpa tillbaka gården och när den ödesdigra auktionsdagen kom, hände något otroligt.

Det fanns cirka 200 bönder där, en enorm mängd budgivare, vilket verkligen avskräckte David och hans pappa. Chansen att få tillbaka gården var mycket liten. Bonden skulle aldrig ha kunnat tro att alla dessa människor inte var där för att agera som "konkurrenter", utan för att hjälpa honom med en symbolisk gest.

När David la sitt enkla bud talade ingen, ingen bjöd, det rådde total tystnad, tills gården efter flera försök från auktionsföretaget tilldelades dem som levt där och odlat den marken under en hel livstid. De andra deltagarna hade samlats där för att "fylla ut rummet", medvetna om Davids berättelse och valde medvetet att lägga sig i för att låta honom vinna.

Ett sätt att visa närhet och solidaritet som var minst sagt rörande för bonden. Hans andra "kollegor" var faktiskt egentligen inte skyldiga honom någonting, men de gjorde det för hans bästa och för hans familjs skull. Världen skulle garanterat behöva fler osjälviska goda handlingar som denna!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack