Den här kvinnan i Malawi har stoppat mer än 1500 barnäktenskap och tillåtit flickorna att återvända till skolan - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Den här kvinnan i Malawi har stoppat…
15 gånger då katter och hundar haft så mycket kärlek i blicken att deras ägare blivit rörda på djupet På den här marknaden har handlarna hängt upp färgglada paraplyn för att skydda svalbona

Den här kvinnan i Malawi har stoppat mer än 1500 barnäktenskap och tillåtit flickorna att återvända till skolan

Av sofia
1.054
Advertisement

Enligt FN:s siffror gifter sig en av tre flickor innan de fyller 18 år på en del underutvecklade platser på planeten. Tyvärr är fenomenet "barnäktenskap" djupt förankrat i vissa av Afrikas fattigaste länders kultur och därför svårt att utrota och ännu mindre att offentligt fördöma. Så när en kvinna vid namn Theresa Kachindamoto offentligt motsatte sig detta förkastliga fenomen, förändrades många saker till det bättre.
 

via: Al Jazeera

Även om äktenskap för människor under 18 år avskaffades i Malawi 2015, hade 42% av flickorna i åldrarna 20 till 24 från den fattigaste nationen i Afrika söder om Sahara redan gift sig innan denna ålder och av denna anledning, när Theresa blev verkställande direktör för distriktet Dedza, avskaffade hon barnäktenskap och lyckades få 50 underskrifter för den nya lagen.

Theresa avskaffade senare också de så kallade "sexuella initieringslägren", där fruar under 18 år "utbildades" om hur man behagar sin make, och avbröt officiellt mer än 1 500 barnäktenskap och skickade alla dessa flickor till skolan för att studera.

Ett resultat som Theresa har uppnått med uthållighet, beslutsamhet och en stark vilja att med all sin styrka och kraft gå emot en aspekt av den hundraåriga traditionen i hennes land som har varit en del av kulturen under flera decennier. Självklart har det under åren inte rått någon brist på hot mot henne och hon har bland annat anklagats för att vilja förstöra och gå emot kulturen och traditionerna i Malawi.

Men bara tack vare en modig handling kan saker verkligen förändras och i detta fall, ändra något till det bättre så att en hel generation tonårsflickor kan få växa upp, gå i skolan och njuta av en utbildning. Bra jobbat Theresa!
 

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack