Han betalar sina anställdas lön i 11 månader men sedan upptäcker han att de under tiden hade hittat ett annat jobb

av sofia

10 Mars 2021

Han betalar sina anställdas lön i 11 månader men sedan upptäcker han att de under tiden hade hittat ett annat jobb
Advertisement

Under en så svår period som den vi alla går igenom runt om i världen på grund av covid-19-pandemin, har många arbetsplatser stannat upp under nästan ett år och många anställda har tvingats vara hemma i väntan på bättre tider, i väntan på att saker och ting skulle öppna igen eller tvingats söka nya jobb efter att ha förlorat det gamla. En situation som är gemensam för många människor i denna period, men vissa har dock valt att utnyttja läget för att tjäna mer genom att göra mindre...

via Clarin

Advertisement
Tito Loizeasu/Twitter

Tito Loizeasu/Twitter

Dagens historia berättas av en arbetsgivare och chef för en argentinsk bar-restaurang som heter El Capitàn. Lokalen ligger nära en biograf, och precis som biografen har den varit stängd i 11 månader eftersom de var tvungna att följa alla regler för social distansering och regeringsbegränsningar för vilka denna typ av lokaler stängdes på obestämd tid. Tito Loizeau berättar på sin twitter att han inte bara fortsatte att betala ut lön till sina 20 anställda under alla de 11 månaderna som de var stängda, men även om hur sviken han kände sig när de öppnade igen och han fick reda på att 14 av hans anställda under tiden hade hittat ett annat jobb utan hans vetskap...

Advertisement
Tito Loizeau/Twitter

Tito Loizeau/Twitter

Tito skrev följande på twitter: "Efter 12 månaders karantänstängning beslutade regeringen att öppna biograferna igen. Så vi öppnade El Capitan igen. I 11 månader betalade jag ut lön till 20 anställda trots att lokalen var stängd och de var hemma. Nu har jag kallat in dem till jobbet och fått reda på att 14 av de 20 redan arbetar någon annanstans. Ni har ingen aning om hur jag känner mig just nu!!!"

Mannen som känner sig lurad och bedragen, förklarade varför han hade beslutat att fortsätta att betala ut lön till sina anställda trots att restauranen bredvid biografen stängdes på grund av pandemin: "Regeringen har inte tillåtit oss att avskeda någon eller pausa någons kontrakt och det var därför vi registrerade oss i det nationella pensionssystemet som täckte 50 procent av våra anställdas löner, den andra halvan betalade jag ur egen ficka utan att ha någon inkomst!"

Tito Loizeau/Twitter

Tito Loizeau/Twitter

Sammanfattningsvis sa Tito att han hade slösat bort cirka 2,5 miljoner argentinska pesos under 11 månader utan hans vetskap då endast 6 av de 20 anställda svarade på hans meddelande när det var dags att öppna restaurangen igen och bekräftade att de var tillgängliga. De resterande 14, som ursprungligen inte svarade, hade istället hittat ett nytt jobb och hade fortfarande inkasserat sin lön från restaurangen i 11 månader.

Tito sa att han inte kommer att vidta rättsliga åtgärder mot de fjorton anställda som senare avskedades, men han var mycket besviken över det som hade hänt. Vad skulle du ha gjort om du hade varit i hans situation?

Advertisement