En 9-årig pojke ser en blomsterförsäljare med bara en arm och hjälper honom att samla in 20 000 dollar - TittaPaVideon.se
x
En 9-årig pojke ser en blomsterförsäljare…
En gäng motorcyklister med ett hjärta av guld donerar mer än 200 cyklar till barn i svårighet 12 konstiga och roliga situationer som man måste titta en gång extra på för att förstå

En 9-årig pojke ser en blomsterförsäljare med bara en arm och hjälper honom att samla in 20 000 dollar

27 Juli 2020 • Av sofia
853
Advertisement

Det finns människor som livet aldrig ler mot och för vilka varje sak i livet representerar en verklig utmaning. Det är i alla fall vad man tror när man hör historier om elände, förtvivlan eller hälsoproblem och människor som verkar ha drabbats av alla dessa problem på en gång.

Israel Parra vet detta mycket väl. För denna enkla 57-åriga man som bor i Kalifornien startar varje morgon en ny kamp för att överleva och tjäna precis tillräckligt för att överleva. Efter en olycka 1999 förlorade Israel en arm, men hans styrka i själen motiverade honom till att gå vidare, anpassa sig till sin nya situation och fortfarande försöka arbeta för att överleva. Lyckligtvis träffade han på sin väg en 9-årig pojke som representerade en räddning för honom.

via: GodUpdates

För att tjäna de pengar han behöver för att överleva säljer Israel blommor på gatan. Det är inte lätt att göra allt som man behöver göra utan att kunna använda båda armarna, men han lyckas ihärdigt fortsätta framåt. Trots sina ansträngningar har emellertid denna man inte råd att ta hand om sig själv som han borde, än mindre ha råd med kostnaden för en protes för att ersätta armen som han har förlorat.

Lyckan kommer dock ibland på de mest oväntade sätten, i de mest oväntade formerna och från de mest oväntade människorna. Så en dag, medan han gick runt på gatan och sålde sina blommor, lade en nio år gammal pojke vid namn Jeremiah Reyes märke till Israel medan han satt i bilen med sin äldre syster och inte kunde låta bli att se mannens svårigheter. Som om hans sorgliga situation inte var tillräcklig, var värmen den dagen överväldigande och Jeremiah beslutade sig för att han var tvungen att agera.
 

Advertisement

När han kom hem startade pojken genast en insamlingskampanj på GoFundMe, med det specifika syftet att hjälpa den stackars mannen han hade mött på gatan. Ingen kunde föreställa sig vad som skulle hända härnäst. Insamlingen blev en riktig framgång och Israels berättelse blev bokstavligen känd runt om i världen och rörde många människor som alla ville hjälpa honom så gott de kunde.

Totalt drog kampanjen som inrättades av Jeremiah in över 20 000 $, en enorm summa för den fattiga blomsterförsäljaren. Vad ska man säga, den här pojken är verkligen altruistisk och ett föredöme för oss alla!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack