Psykologernas tips för hur man hanterar och korrigerar envist beteende hos barn - TittaPaVideon.se
x
Psykologernas tips för hur man hanterar…
10 bilder som visar hur mycket kärlek djur kan ge oss Om en person inte söker dig behöver det inte betyda att den är upptagen, det kan också vara så att den inte saknar dig

Psykologernas tips för hur man hanterar och korrigerar envist beteende hos barn

21 Juli 2020 • Av sofia
9.790
Advertisement

När barn växer upp och deras personlighet formas, är det inte alltid lätt att hantera deras beteende och få dem ett följa reglerna för god uppfostran som en förälder så klart måste förmedla. Ofta, av ren princip bestämmer sig barn för att inte göra det som de upplever som påvingat från de vuxna, vilket orsakar tröttsamma situationer och konflikter som man tvingas möta dag efter dag.

Trots och envishet är emellertid inte saker som barnet "föds" med och detta är det första en förälder måste förstå. Att stänga in sig i sig själv och vägra är ofta resultatet av beteenden som även beror på den uppfostran barnet får. Det är därför det är viktigt att försöka förstå, baserat på psykologisk forskning, hur man ska agera för att ett barn ska börja acceptera det som en vuxen säger, utan att skapa en scen eller få ett utbrott av ilska.

image: Pikist

Förfrågningar som inte accepteras, ständig motvillighet, trots som ofta slutar i raseriutbrott, om allt detta låter bekant, kan de råd vi nu ska räkna upp på hur man kan agera när man har med ett envist barn att göra vara något för dig. Detta är strategier på hur man kan hantera vardagen som är värda att prova på, eftersom de - beroende på situationen - kan fungera.

Redan från tidig ålder, för att undvika att ett barn alltid gör som det själv vill måste gränserna göras tydliga. Om vi ​​tillåter våra barn allt och "formar" allt utifrån dem, riskerar vi att sedan ha en impulsiv, motvillig person som är svår att påverka. Om gränserna inte sätts omedelbart - kanske på grund av lathet och trötthet från föräldrarnas sida - kommer det att vara för sent. Ett "ofarligt" envist beteende som barn kan förvandlas till aggression med åren.

image: Piqsels

Envishet är dessutom absolut normalt och vi säger inte alls att man bör "förtrycka" barnen helt. Tvärtom, det vittnar ofta om att barnet håller på att upptäcka sig själv och omgivningen samt försöker förstå vad hen gillar och inte. Det finns dock gränser och när en förälder - en person med mer erfarenhet och som kan uppfostra - ger en order, bör barnet respektera det utan alltför mycket diskussion.

Det krävs tålamod och förståelse och även om det är svårt, är det ganska kontraproduktivt att en pappa eller mamma, när de står inför upprepad envishet och utbrott av ilska, i sin tur blir arg. I själva verket finns det risk för att det blir värre. Att använda sig av bestraffningar är ett annat känsligt ämne, eftersom om de är överdrivna, förnedrande eller ännu värre fysiska riskerar de att öka ilskan och det negativa beteendet hos ett barn ännu mer.

Advertisement
image: Needpix

Våra barn, å andra sidan, behöver alltid och så ofta som möjligt positiva föredömen. Vuxna människor från vilka de kan ta efter bra beteenden när de växer upp. Genom att visa respekt och auktoritet på samma gång, kommer du att erhålla samma sak. Det fyller ingen funktion att vara överdrivet auktoritär eftersom barnen då kommer att växa upp med agg och tro att det är dessa föredömen som de ska basera sig på. När allt kommer omkring räcker det med lite ansträngning och att försöka kostar garanterat ingenting. Att uppfostra mindre envisa barn är möjligt och det kommer att göra vardagen och familjelivet lugnare.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack