"Pussa inte min son!" en mamma förklarar varför det är bättre att undvika närkontakt med bebisar - TittaPaVideon.se
x
"Pussa inte min son!" en mamma förklarar…
Vid 14-års ålder vinner hon guldmedalj i OS: Tre kvinnor upptäcker att de är tillsammans med samma kille, dumpar honom och åker på semester tillsammans

"Pussa inte min son!" en mamma förklarar varför det är bättre att undvika närkontakt med bebisar

08 Augusti 2021 • Av sofia
2.903
Advertisement

Hur mysigt är det inte att gosa med ett nyfött barn? Glädjen som det ger att hålla en bebis i dina armar, att busa med den, säga fina ord och framför allt att fylla den med pussar. En praxis som är gemensam för alla nära släktingar och bekanta till paret som just har fått ett barn som nu verkar normal för oss alla, men alltför nära fysisk kontakt med en bebis, särskilt pussar, kan få farliga konsekvenser som absolut inte bör underskattas ...


Lucy Kendall berättar om sin obehagliga upplevelse med sin nyfödda bebis på sin facebooksida där hon förklarar hur vuxna människors för nära kontakt med hennes bebis fick honom att utveckla neonatal herpes och bli inlagd på sjukhus i 21 dagar. Allt detta förmodligen, för alla pussar han fick, som kanske var lite för många.

Herpes simplex-viruset (HSV) kan vara smittsamt och kan till och med orsaka sår och blåsor runt munnen eller andra delar av det drabbade barnets ansikte. Överföring sker via direktkontakt eller genom kontakt med salivet hos en person som redan bär på viruset men kanske inte vet om det eftersom den inte har några symptom och av denna anledning är det mycket enkelt att överföra det även med bara en enkel puss.

Lucy Kendall sa att allt började på den elfte dagen i hennes lilla son Olivers liv. Han ville inte längre ha sin mammas mjölk och plötsligt hade han väldigt hög feber och skyndades till sjukhuset där han intuberades med syre och ett matningsrör för att fortsätta mata honom säkert. Trots att den lilla pojken var inlagd på sjukhus i 21 dagar, var han tvungen att fortsätta med en stark antibiotikabehandling och göra regelbundna kontroller på sjukhuset när han återvände hem.

Från det ögonblicket får ingen längre pussa på lilla Oliver, inte ens hans närmaste släktingar.

Advertisement

Herpes simplex är vanligtvis inte allvarligt alls hos vuxna, men för yngre barn, särskilt nyfödda, kan det vara ett mycket farligt virus. Immunförsvaret hos nyfödda är inte fullt utvecklat, så all kontakt med virus kan äventyra deras sköra hälsa och påverkar deras vitala organ på mycket kort tid. Vem vet vad som kunde ha hänt om mamma Lucy inte hade tagit sin son till sjukhuset direkt!

Tycker du att den här mamman gör rätt i att förbjuda andra människor från att pussa på hennes lilla kille?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack