x
6 misstag som många föräldrar tenderar…
15 julklappar som lagts på minnet för sin goda dos av humor och kreativitet En man bestämmer sig för att anställa en hemlös som brukade tigga pengar varje dag utanför hans pizzeria

6 misstag som många föräldrar tenderar att göra när barnen är trotsiga

24 December 2020 • Av sofia
1.087
Advertisement

Barndomen är en av de mest känsliga perioderna i en människas liv och vi föräldrar vet mycket väl att det inte är någon dans på rosor, tvärtom. För det mesta är den största utmaningen av dem alla att förstå hur man ska hantera barns trotsiga beteende som ofta är riktigt irriterande och ibland till och med outhärdligt. Ofta hanteras denna typ av beteende från barnen dåligt av föräldrarna. Hur gör man då för att hantera sina barns trotsiga beteende på ett balanserat sätt? Här är sex användbara tips.


image: Pixabay
  • Undvik att bli arg på ditt barn: det är värdelöst att bli arg eller skrika på ditt barn när hen får ett utbrott, det enda svaret du får som ett resultat är att ditt barn förstår hur långt du är villig att gå med dina hot.
  • Straffa inte ditt barn: om ditt barn förstår att hens handlingar leder till ditt negativa beteende, kommer hen bara att tycka att ni som föräldrar "får ett utbrott" också. Detta leder ingenvart och bör helst undvikas.
  • Ignorera inte barnets trotsiga beteende: det värsta du kan göra är att ignorera ditt barn även om du inte står ut för ögonblicket, om du inte lyssnar på det blir det mycket värre ..
image: Pxfuel
  • Ge inte efter för trots: om du ger efter för att försöka få ditt barn att må bra, gör du fel. Detta kan leda ditt barn till att tro att det är okej även framtiden att fortsätta att bete sig på detta sätt. Undvik till varje pris att ge efter.
  • Försök inte kompromissa: det är värdelöst att försöka förstå ett argt barn, i det ögonblicket går det inte att resonera och det är praktiskt taget omöjligt samt oproduktivt att försöka komma överens.
  • Var inte på ditt barn hela tiden: i stundens hetta vill ditt barn antagligen inte ha någon som ständigt kontrollerar och är på hen. När ditt barn får ett urbrott är det bäst att ge det tillräckligt med utrymme för att lugna ner sig.

Har du någonsin blivit tvungen att bemöta ditt barn i ett ögonblick av trots?

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack