x
Att skaffa barn löser inte problemen…
De förbjuder gratis mat till de hemlösa - butiksägarna oroar sig för att kvarteret kan bli En kvinna adopterar sin avlidna väninnas 4 döttrar efter det att hon drabbats av en hjärntumör

Att skaffa barn löser inte problemen i en relation - 5 saker som sker när man får barn

16 December 2019 • Av sofia
4.627
Advertisement

Det finns tusen skäl till varför ett par beslutar att skaffa barn och det är inte någon annas uppgift att bedöma huruvida deras skäl är mer eller mindre giltiga. Det är emellertid bra att vara medveten om att ett barn inte löser parets problem och att ett barns födelse faktiskt kan sätta förhållandet på prov. Det här är fem skäl till varför det bara är en illusion att ett barn skulle kunna väcka kärleken till liv.


image: Sekgei/Flickr

1. Du har mindre tid att ägna åt ditt förhållande: ett nyfött barn äter och sover huvudsakligen, men paradoxalt nog är tiden att ägna åt annat nästan noll. I själva verket är det mycket tröttsamt att ta hand om ett barn och det är inte alltid lätt att förstå hur man ska få saker att fungera under de första månaderna. Dessutom kommer barnet att vara närvarande vid nästan varje ögonblick på dagen och paret har mycket liten chans att ägna tid åt varandra.

2. Det blir diskution om barnets uppfostran: med en nyfödd ökar orsakerna till diskussionen mellan parterna , med utgångspunkt från principerna för uppfostran som varje förälder anser vara rätt för sitt barn. Att bråka oftare efter att man fått barn är normalt och endast stabila par kommer att överleva denna period oskadd.
 

3. Släktingarna kommer att vara mer närvarande: apropå det faktum att paret kommer att ha mindre tid för sig själva, kommer de sällsynta ögonblicken av frid hemma att bli avbrutna av släktingar som vill se barnet. Det kan hända att svärmor kommer med oönskade råd och detta kommer oundvikligen att skapa problem inom paret.

4. Attraktionen minskar: både på grund av tröttheten och det faktum att du inte har tid att gå till frisören eller till och med ta en dusch ibland är det dock oundvikligt att intimiteten kommer att försummas under en tid. Om ett stabilt par är villigt att lägga det åt sidan ett tag utan att lida för mycket, kan det bli ett stort problem om förhållandet redan är lite bräckligt.

Advertisement

5. Ekonomiska problem uppstår: barn är dyra och plötsliga utgifter kan destabilisera familjeekonomin. En av de två partnerna kan dessutom bidra mer till barnets underhåll och känna ilska mot den andra. Detta är en annan punkt som kan leda till diskussioner och försvaga en relation som inte är särskilt stark.

Vad som händer efter ett barns födelse kan sätta både en ensamstående förälder och hela paret på prov. Det är därför det krävs bra samarbete och harmoni för att ta hand om ett barn, endast på detta sätt blir barnets födelse en magisk händelse och början på ett nytt spännande kapitel för paret!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack