Barn behöver enkla leksaker, inte surfplattor och mobiltelefoner enligt experterna - TittaPaVideon.se
x
Barn behöver enkla leksaker, inte surfplattor…
Den här flickan med Downs syndrom har huvudrollen i en leksakskatalog som förespråkar jämlikhet 60 år gamla och nyblivna föräldrar - socialtjänsten tar ifrån detta äldre par vårdnaden på deras 1-åriga son

Barn behöver enkla leksaker, inte surfplattor och mobiltelefoner enligt experterna

18 November 2019 • Av sofia
2.279
Advertisement

Bort med smartphones och surfplattor från våra yngsta barns händer! Varningen, även om den maskeras av en prestigefylld vetenskaplig studie, lanserades i december 2018 av American Academy of Pediatrics, som påpekade att användning av mobiltelefoner, surfplattor men också andra elektroniska och blinkande prylar inte är att rekommendera för våra barn. Det är bättre med enkla och mer kreativa spel, som stimulerar deras fantasi och deras kognitiva utveckling.
 

image: PeakPx

Rapporten som publicerats av AAP fokuserar framför allt på råd till föräldrarna om vilken typ av leksaker man ska köpa eller ge till barn från födseln till skolåldern. De pediatriska experternas råd är just dessa:

"Leksakerna har utvecklats under åren och reklam kan ge föräldrar intrycket att leksaker med en "virtuell" eller digital-baserad plattform är mer lärorika [...] Forskning säger att de bästa leksakerna inte måste vara blikande eller dyra eller levereras med en app. Traditionella leksaker är bättre än de digitala."

Vilka är då de bästa spelen eller leksakerna som stimulerar barnets kreativitet och även deras relation till miljön och människorna omkring dem? Amerikanska barnläkare säger: "de bästa leksakerna är de som tillåter föräldrar och barn att leka tillsammans med hjälp av fantasin och att interagera tillsammans [...] Du får inte samma tillfredsställelse från en surfplatta eller en skärm och när barn leker med sina föräldrar sker den verkliga magin, oavsett om de låtsas vara leksakspersoner, bygger med klossar eller lägger pussel tillsammans. "

Kort sagt kan barn leka med klossar och pussel för att utveckla sina motoriska färdigheter, språklig och kognitiv utveckling, rumslig medvetenhet och sina matematiska färdigheter. Så till alla föräldrar som läser detta, låt inte dina små barn leka med smartphones eller surfplattor eller något som är digitalt när de är små, stimulera deras nyfikenhet med pedagogiska eller "sociala" leksaker eller spel... de kommer att dra fördel av detta i framtiden!
 

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack