De förbjuder gratis mat till de hemlösa - butiksägarna oroar sig för att kvarteret kan bli "smutsigt" - TittaPaVideon.se
x
De förbjuder gratis mat till de hemlösa…
Hundarna på det här djurskyddshemmet satte upp en rolig julpjäs där alla går på fyra ben Att skaffa barn löser inte problemen i en relation - 5 saker som sker när man får barn

De förbjuder gratis mat till de hemlösa - butiksägarna oroar sig för att kvarteret kan bli "smutsigt"

16 December 2019 • Av sofia
1.683
Advertisement

Zuhaib Abbas Bangash är en pakistansk pojke som flyttade till Nya Zeeland på jakt efter förmögenhet. Här öppnade han en kebabrestaurang och han säljer även andra etniska livsmedel. Han förbereder läckra rätter vars försäljning tillåter honom att hålla butiken öppen, men om en hemlös person kommer dit som inte har tillräckligt med pengar för att betala för sin måltid bjuder ägaren gärna på den. Det är just denna altruistiska gest som har lett till missnöje i grannskapet där han arbetar. Enligt de andra butiksinnehavarna lockar detta beteende dit hemlösa och "smutsar ner" grannskapet.
 

via: Daily Mail

Zuhaib Abbas Bangash har bott på Nya Zeeland i 8 år, sedan han lämnade Pakistan. Han förlorade sin fru strax före avresan och först efter år av hårt arbete sparade han ihop tillräckligt med pengar för att ta med sig sina barn. Han vet väl vad hunger är och av den anledningen håller han inte tillbaka när hemlösa människor kommer till hans butik och frågar efter mat.

Zuhaib hade tänkt sprida nyheten om att han varje söndag, efter 17:30, skulle erbjuda en kebab till alla som ville, även om de inte hade några pengar att betala med.

Efter välgörenhetssöndagen fick Zuhaib höra att de andra butiksägarna i området var missnöjda, eftersom de hävdade att gratis mat skulle ha lockat för många hemlösa till grannskapet och att detta skulle påverka försäljningen negativt. Därför rådde de Zuhaib att avsluta sitt projekt.

"De är inte dåliga människor. Jag vet att de har ett dåligt rykte, men de vill bara äta. De behöver mat och jag har mat. Jag spenderar 600 dollar varje vecka för att fortsätta med detta projekt. Varför skulle jag sluta? Jag vet att det jag gör gör dem väldigt glada." säger Zuhaib.
 

Advertisement

Eftersom tvisten mellan Zuhaib och de andra butiksägarna fick stor uppmärksamhet, ansåg den lokala handelsföreningen att det var nödvändigt att påpeka orsaken till att mannen blivit ombedd att sluta ge mat till de hemlösa. Enligt organisationens representant, har de planer på ett projekt för att hjälpa människor i behov på ett mer lämpligt sätt, utan att någon tar skada.

Trots det allmänna missnöjet är Zuhaib fast besluten att fortsätta sitt goda arbete. Han kommer att stöta på andra hinder, men önskan att hjälpa andra kommer att säkert att göra att han hittar nya lösningar!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack