7 saker som en kvinna aldrig borde skämmas över eller ha skuldkänslor för - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
7 saker som en kvinna aldrig borde skämmas…
Den autistiska sonen har inga vänner, den lidande pappan berättar sin Ett rörande foto visar en morfar som håller sitt 17-åriga autistiska barnbarn i famnen

7 saker som en kvinna aldrig borde skämmas över eller ha skuldkänslor för

Av sofia
1.289
Advertisement

Dagens samhälle, hur mycket det än försöker eliminera vissa stereotyper, kan fortfarande inte befria sig från vissa fördomar. Speciellt kvinnor, som naturligtvis strävar efter jämställdhet, tvingas fortfarande alltför ofta "be om ursäkt" och känner sig skyldiga för sin smak, sitt arbete, sina drömmar och till och med de drömmar som de inte har, t.ex. starta en familj och skaffa barn. Ingen bör döma en kvinna utifrån hennes sätt att klä sig eller för hennes ambitioner. En kvinna har rätt att sträva efter vilken typ av karriär som helst, vare sig det jobbet bedöms vara mer lämpligt för kvinnor eller män. Vem har sagt att en kvinna inte kan bli ingenjör? Ingen!

Här är några saker som en kvinna aldrig bör ha skuldkänslor över:

1. För att ha sagt "nej"

image: Pexels

Alltför ofta känner kvinnor sig skyldiga när de måste säga "nej". En kille som ber om en dejt eller en vän som behöver hjälp, hur olika de än är, kan få ett negativt svar... och det är inget fel med det! Att säga "ja" är visserligen mycket enklare och innebär färre risker, men vi känner oss inte alltid villiga att acceptera allt som händer oss ​​(tack och lov!) och i vissa ögonblick är det bra att lyssna på sina känslor utan att känna sig tvingad av "plikter" som egentligen inte existerar. Om du inte känner för att umgås med den killen som bjöd ut dig på middag, gör det inte!

2. För att inte ha sminkat sig

image: Pexels

Hur många gånger har du känt dig tvungen att sminka dig bara för att du är kvinna? Återigen bör det vara ett val och inte ett beslut från en tredje part. Om du inte gillar smink, använd det inte... och om du gillar det, fortsätt! Det är inget fel om man föredrar en lättare sminkning hellre än en mer täckande underlagskräm och om du gillar att sminka dig men ibland inte har lust behöver du inte heller göra det!

Advertisement

3. För sin hobby eller sitt arbete

image: Wikimedia

Låt oss reda ut en sak: det finns inga aktiviteter som är "kvinnliga" eller "manliga". Vi lever på 2000-talet och tack och lov kan en kvinna ägna sig åt broderier, men hon kan också arbeta som mekaniker! Särskilt när det gäller hobbyer bör en kvinna aldrig skämmas över det hon gillar.

4. För sina känslor

Varje människa på jorden upplever mer eller mindre betydelsefulla känslor, även om inte alla kan uttrycka dem på bästa sätt. Vissa kan helt enkelt inte uttrycka dem. Vanligtvis är det de sistnämnda som påstås ha ett "passande" beteende medan de som istället har ett ögonblick av sorg istället bedöms som svaga. En kvinna bör aldrig be om ursäkt för sina känslor. Om du behöver en kram av en vän eller vara ensam ett tag är det normalt!

5. För det hon har på sig

image: Pexels

Kvinnlighet sitter verkligen inte i kläderna du bär, även om vissa kläder säkert kan framhäva vissa fysiska egenskaper. Känn dig aldrig obekväm med dina val. Om du gillar att bära korta klänningar eller lösa jeans spelar det ingen roll! Om du inte bryter mot en viss typ av specifika klädkoder bör du känna dig fri att bära det du gillar mest och som får dig att känna dig bekväm!

Advertisement

6. För att hon roar sig

image: Pexels

Sedan när är det att ha roligt ett manligt privilegium? Det räcker med att fundera över "Vad kommer de att tro om dig?" och börja ägna dig åt de saker som gör dig lycklig.

7. För att hon behöver hjälp och för att hon ber om det

image: Pexels

Alla behöver hjälp minst en gång i livet. Säkerlige kommer du att ha befunnit dig i många svåra situationer där du behövt hjälp oavsett vad ditt problem var - en tung resväska eller ett arbete i hemmet du inte var säker på - du bör veta att det att be om hjälp är normalt och inte borde ge dig skuldkänslor.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack