"Kära föräldrar, det är i hemmet som barn lär sig att hälsa och tacka" Den här skolans skylt har gett upphov till diskussion bland föräldrarna - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
"Kära föräldrar, det är i hemmet…
Francesca föddes för tidigt vid 24 veckor, hennes fot är knappt större än 1 penny Förskolan nekar en 2-årig flicka med en missbildning av skallen eftersom hon

"Kära föräldrar, det är i hemmet som barn lär sig att hälsa och tacka" Den här skolans skylt har gett upphov till diskussion bland föräldrarna

Av sofia
274
Advertisement

Vem är enligt din åsikt ansvarig för barnens uppförande och uppfostran, skolan eller föräldrarna? Detta är ett dilemma som skapar mer och mer kontrovers och diskussioner. Naturligtvis är föräldrarna huvudansvariga för att uppfostra ett barn, men så snart detta barn kommer till skolan, vilken är då lärarnas roll? Att bli en andra förälder eller att ta på sig rollen som en professionell figur som ska vara ett föredöme för medborgerlig respekt?

image: Newsner

I detta avseende har en portugisisk skola blivit populär på nätet tack vare en skylt som de fäste i skolans korridorer, troligen för att de var trötta på elevernas oförskämdhet med lärdomar som nödvändigtvis måste komma från de värderingar som lärs ut inom familjen. Här är vad det stod på skylten som var riktad till föräldrarna:

Kära föräldrar,

Vi vill påminna er om att magiska ord som hej, snälla, snälla, ledsen och tack, börjar läras ut i hemmet.

Det är också hemma som barn lär sig att vara ärliga, vara punktliga, flitiga, att visa vänlighet för vänner, samt att visa respekt för äldre och sina lärare.

Hemmet är en plats där de lär sig att hålla sig rena, inte tala med munnen full och hur de ska sortera avfall på rätt sätt.

Hemmet är också den plats där de lär sig att vara organiserade, ta hand om sina tillhörigheter och att det inte är okej att beröra andra.

image: Pixabay

Här i skolan, å andra sidan, undervisar vi språk, matematik, historia, geografi, fysik, naturvetenskap och gymnastik. Vi förstärker bara den uppfostran som barn får hemma från sina föräldrar.

Det dröjde inte länge förrän den portugisiska skolans skylt fotograferades, publicerades på sociala medier, översattes till andra språk och genererade både negativa och positiva reaktioner på mycket kort tid. En del föräldrar är entusiastiska över skolans budskap medan vissa bara blivit irriterade över att blivit "tillsagda"av lärarpersonalen.

Vilken är din åsikt i denna eviga debatt?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack