En undernärd häst hittas vid vägkanten, men nu lever den ett lyckligt liv på en ranch tillsammans med andra hästar - TittaPaVideon.se
x
En undernärd häst hittas vid vägkanten,…
Kärleken ligger i de små gesterna - 10 illustrationer som visar vardagen för ett kärlekspar 15 bilder som visar att våra fyrbenta vänner har mycket att lära oss

En undernärd häst hittas vid vägkanten, men nu lever den ett lyckligt liv på en ranch tillsammans med andra hästar

26 Juni 2020 • Av sofia
1.455
Advertisement

Vad skulle du göra om du hittade en misshandlad häst längs med vägen du körde på? Detta är situationen som César Garcia befann sig i när han körde tillsammans med sin son på Grayson Road i Modesto, i USA. På vägen fann de en undernärd vit häst som verkligen inte såg ut att må bra. De visste inte var djuret kom ifrån, men de såg en mörk lastbil i närheten med en släpvagn full av hästar, följt av en grå minivan.

Garcìa och hans son konstaterade med djup ångest att hästen inte bara var mager och undernärd, utan också hade sår och var synligt lidande, så mannen ringde genast Stanislaus County Sheriff's Department för att rapportera fyndet och agenterna kom genast till platsen.

För att hjälpa till med räddningen kallade agenterna på Bobbie Carne som har räddat hästar i minst 20 år. I Turlock Journal sa Bobbie: "Det är vanligt för mig att ta emot dessa typer av samtal när någon finner ett djur i nöd. Jag har gjort många räddningar och har sett hemska saker gjorda mot djur, så det förvånar mig inte särskilt mycket längre."

Efter att ha undersökt den stackars magra hästen bekräftade Carne att han var i fruktansvärt skick och nödvändigtvis behövde professionell hjälp. Så tack vare hjälp av en granne som hade en hästtransport kunde Bobbie och poliserna få River (som hästen kallades av Bobbie) på fötter och in i hästtransporten för att ta honom till Veterinärsjukhuset Taylor of Turlock.

Advertisement

Hästen fick veterinärvård och lyckades återhämta sig långsamt tack vare näringsrik mat i en kontrollerad och konstant takt. Tills Bryen Camden, en man som redan hade två hästar på sin ranch i Kentucky, såg bilderna som publicerats på Facebooksidan Hold Your Horses Evacuation och bestämde sig för att han skulle ta hand om River när han väl blivit frisk.

Och så blev det. Camden beslutade så småningom att behålla namnet på hästen som Bobbie hade gett honom, men han tilllade även namnet Maximus för att visa den inre styrkan som djuret har visat hittills.

Kära River, vi är alla med dig!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack