Katten räddar sin ägarinna från en sjukdom: "han rörde vid mig och jamade, jag lyckades undvika det värsta

Titti Carlberg

25 Augusti 2022

Katten räddar sin ägarinna från en sjukdom:
Advertisement

Vi får ofta höra att hunden är människans bästa vän, som skulle göra allt för dess ägare, till skillnad från katter. När allt kommer omkring är det sant, katter är inte direkt bilden av delning, närhet och villkorslös tillgivenhet. De har vanligtvis en ansamling av självständighet, envishet och till och med lite själviskhet, men i verkligheten är det inte alltid så. Många gånger kan de visa sig vara mer tillgivna och närvarande än vad man tror och redo att sträcka ut en tass för att hjälpa sin älskade människa.

Det var vad som hände Mrs Sam Felstead, en 42-årig kvinna som bokstavligen fick sitt liv räddat tack vare en liten gest från sin katt. Vi berättar hur det gick till.

via Times Now News

Advertisement

Pexels - Not the actual photo

Som vilken annan kväll som helst hade Sam Felstead gått och lagt sig för att sova när hon plötsligt väcktes av sin katt Billy. Den lilla katten skulle, enligt kvinnans berättelse, börjat hoppa på hennes bröstkorg och jama i hennes öra medan hon sov. Om du nu tror att det var för att han var hungrig eller gjorde detta på grund av ett plötsligt lekanfall, tror du fel. Katten hade känt på sig att något var fel och kommit till sin ägarinnas hjälp.

"Jag vaknade plötsligt och insåg att min högra sida av kroppen gjorde ont och att något var fel - förklarar Sam - Billy jamade högt vid 04.30 på morgonen och hoppade på min bröstkorg, han gjorde allt för att locka till sig min uppmärksamhet, för att göra mig medveten om vad som hände mig och på så sätt tillåta mig att rädda mig själv".

Mr G's Travels/Flickr - Not the actual photo

Kvinnan ringde omedelbart sin mamma som såg till att hon blev förd i hast till sjukhuset där läkarna kontrollerade henne och räddade hennes liv. "När jag gick och la mig mådde jag bra - fortsätter hon att berätta - sen när jag hörde Billys jamande vaknade jag genomvåt av svett och full av smärta, jag kunde be om hjälp och blev räddad tack vare honom, det är jag helt säker på".

En riktig räddning som gjorde Billy till en liten hjälte och som gjorde honom känd på webben. Ibland har vi fel när vi underskattar dessa små djur och vi låter oss påverkas alldeles för mycket av deras oberoende natur, men de vet också hur man är stora vänner till människan och de förstår när det är rätt tid att ingripa. Han visste det och räddade ett liv.

Advertisement