En vit häst promenerar varje dag ensam längs gatorna i sitt kvarter och är nu platsens kändis - TittaPaVideon.se
x
En vit häst promenerar varje dag ensam…
14 personer vars liv har förändrats till det bättre efter att de äntligen blivit adopterade 15 personer som överraskat sina katter på de konstigaste platserna och i de mest absurda ställningarna

En vit häst promenerar varje dag ensam längs gatorna i sitt kvarter och är nu platsens kändis

26 Oktober 2020 • Av sofia
1.713
Advertisement

Vad skulle du tänka om din stad eller by varje dag fick njuta av närvaron av en häst som lyckligt travade och promenerade runt ensam utan någon ägare eller ryttare? Du skulle antagligen tro att den hästen hade rymt från en ridskola och att den skulle kunna skapa kaos bland stadens invånare. Istället är det som händer i Fechenheim-distriktet, i staden Frankfurt i Tyskland raka motsatsen...

via: The Local

I Fechenheim finns en arabisk häst vid namn Jenny som är van vid att ta en daglig promenad genom stadsdelens gator. Ägaren, en man över åttio år som heter Werner Weischedel, kan inte längre rida på henne som tidigare, så han har tränat hästen och vant den vid att gå ut genom grinden varje dag ensam utan mannens närvaro.

Nu har hästen Jennys närvaro blivit permanent och karakteristisk för detta distrikt i Frankfurt. Förbipasserande är mycket glada över hennes närvaro: ”Hon gillar att hälsa på alla kända ansikten längs vägen och stannar och får godis och gos från några av hennes favoritmänniskor. Lokalbefolkningen behandlar henne som en kändis och trivs mycket bra med henne."

Advertisement

Många turister eller utlänningar skulle kunna tro att det är en häst som har flytt från ett ridstall, så varje gång Jenny går på gatorna i Frankfurt, har hon en skylt på sig med texten: "Jag heter Jenny, jag har inte rymt. Jag tar bara en promenad. Tack.

Förutom meddelandet finns det också ett mobilnummer till Werner så att förbipasserande kan kontakta honom vid behov, vid fara eller om hästen Jenny går för nära järnvägen!

I samband med den globala pandemin, tvingades många av medborgarna vara instängda hemma, utan vardaglig mänsklig kontakt, så Jennys lugnande närvaro var den perfekta behandlingen för alla dem som hade känt sig ensamma och nedstämda under många månader...

Till och med detta extraordinära exemplar av arabisk häst var länge sorgset och ensamt, eftersom hon tidigare alltid åtföljdes av Charlie, sin bästa hästvän. Några år tidigare var det inte ovanligt att se Werner och hans fru Anna trava fram genom Fechenheims gator och parker tillsammans på två vita hästar med två hundar...

Advertisement

Nu är Werner för gammal för att rida på henne som han brukade göra, men han förlorar aldrig Jenny ur sikte när hon går ut varje dag för att gå ensam på sin promenad. Varje dag avslutar Jenny sin vandring utomhus klockan 16.00 då Werner hämtar henne med sin elektriska scooter och visar henne att det är dags att åka hem.

Om du råkar besöka det gröna distriktet Fechenheim i staden Frankfurt, kommer du säkert att träffa på hästen Jenny på sin dagliga promenad där hon underhåller förbipasserande och lokalbefolkningen med sin närvaro och sprider lugn.

Advertisement
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack