Mobbad i skolan för att han har en rosa tröja, läraren dyker upp med en skjorta i samma färg - TittaPaVideon.se
x
Mobbad i skolan för att han har en…
En okänd människa hjälper en mamma i svårighet att lugna hennes 2 barn som bråkade i mataffären Frun överraskar sin man vid altaret med en annan kvinna, den surrealistiska situationen filmas av en av bröllopsgästerna

Mobbad i skolan för att han har en rosa tröja, läraren dyker upp med en skjorta i samma färg

24 Oktober 2020 • Av sofia
622
Advertisement

Frågan om mobbning har diskuterats på alla sätt, men fall av detta slag uppstår fortfarande i skolor, även bland mycket små barn. Ursäkten för att reta någon kan vara bland de mest varierande, men i slutändan är resultatet mer eller mindre detsamma och någon kommer att hånas och förödmjukas framför alla andra. William Gierke, en 9-årig pojke, var nykomlingen i sin klass när en av hans klasskamrater frågade honom den första dagen varför han hade på sig en rosa tröja. William svarade helt enkelt att han gillade färgen rosa. Från och med den tidpunkten började de andra barnen göra narr av honom på grund av hans preferenser. Tack och lov gick detta retande inte obemärkt förbi och en av Williams lärare, David Winters, visade öppet sitt stöd gentemot barnet och tog verkligen sitt ansvar som lärare på allvar.

Lilla William dök upp i klassrummet med en rosa T-shirt med texten "Tuffa killar bär rosa!", Ett färgval som inte togs emot väl av hans klasskamrater som sa att han klädde sig som en "tjej". Men vad är det för fel med en rosa tröja? Absolut ingentig och hans lärare David dök upp dagen efter med en rosa skjorta, för att visa och förklara för klassen att det inte var något fel eller något kontroversiellt med att ha rosa på sig.

William hade fått den tröjan under ett event i kampen mot bröstcancer och bar den som ett symboliskt stöd för alla kvinnor. Även utan en sådan djup motivation representerade den tröjan fortfarande ett omtyckt plagg för lilla William och ingen hade rätt att kränka honom på något sätt. När han kom hem berättade William vad som hade hänt för sin mamma och sa att han inte ville gå till skolan nästa dag. Mamman, nedslagen av situationen och ledsen över vad hennes son hade tvingats stå ut med, försökte trösta honom och övertygade honom så småningom om att gå till skolan nästa dag. Den dagen dök hans lärare David upp i en rosa skjorta framför hela klassen och peppade den 9-åriga pojken.

Advertisement

Tillsammans tog de även en bild som David sedan skickade till barnets mamma. Rörd till tårar kände sig kvinnan genast trygg med vetskapen att det fanns någon som David Winter i skolan som tog hand om hennes son och andra elever. Under resten av veckan fortsatte läraren att ha på sig en rosa skjorta för att visa klassen att "tuffa killar bär rosa", utan skam.

Det här är ett perfekt exempel på en lärare som verkligen brinner för sitt arbete, som alltid är på elevernas sida och som visar äkta omtanke.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack